Ook openheid voor Evangelie in Portugal

Vorige week schreef ik over een – voor Frankrijk – grootschalige evangelisatiecampagne in het zuiden van het land. Nu komt ook uit Portugal een bericht over zegen op evangelisatiewerk. Gods werk gaat door, ook in Europa, ondanks alle negatieve berichten. Wie weet, leidt de economische neergang in Zuid-Europa tot grotere openheid voor het Evangelie.
Tijdens een bijeenkomst in het kader van het My Hope Portugal project knielden vijftien mensen bij het kruis in de Baptistenkerk van Queluz. Tranen van vreugde en verootmoediging vloeiden toen ze hun leven in handen gaven van de Here Jezus. Na afloop van de bijeenkomst wilde iedereen blijven. ‘De Geest van God was aanwezig, dat wisten we,’ vertelt José Pego Guedes.
Deze zondag preekte dominee Josué da Ponte, de mobilisatie-coördinator van het My Hope Portugal project. Pas tien minuten voor de samenkomst kreeg hij te horen dat hij moest voorgaan, omdat toen het bericht binnenkwam dat de schoonvader van de voorganger die zou spreken, was overleden.
Twee dagen eerder, op vrijdag, was in die kerk een gebedssamenkomst geweest. Er was geloof en vertrouwen dat de Here grote dingen zou gaan doen. Toen de spreker een eenvoudige boodschap bracht en aandrong op een ontmoeting met God, werd de één na de ander aangeraakt door Gods Geest.
Het is opmerkelijk dat de gebedsbeweging in Portugal groeit. Verlangend wordt nu al uitgezien naar 8, 9 en 10 december aanstaande, wanneer My Hope Portugal een groot evangelisatieproject houdt op de nationale televisie, in samenwerking met de Billy Graham Evangelistic Association.

Bron: Dirk van Genderen – via zijn NIEUWSBRIEF 16 juli 2011

Advertenties

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Evangelisatie, Goed Nieuws-berichten, Voor u gelezen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s