Johannes de Doper zou vandaag schrikken

De manier waarop christenen vandaag de dag evangeliseren, met de nadruk op geluk, zou Johannes de Doper hebben laten schrikken. Wij proberen geluk namelijk te projecteren op een hart dat nog altijd ziek is met zonde. Wij bieden pleisters aan, aan mensen die een radicale geestelijke operatie nodig hebben om de ‘kanker van vleselijkheid’ te bestrijden. We preken om vrede in iemands hart te brengen, maar Johannes predikte om paniek te veroorzaken! Heidense soldaten hoorde Johannes preken en kwamen erachter dat hun borstplaten niet konden voorkomen dat de pijlen van Gods oordeel tot hun harten zouden doordringen. De zogenaamde ‘oproepen om naar voren te komen’ zijn makkelijke methodes om snel resultaat te krijgen. De Geestvervulde Johannes bereidde de weg en maakte de harten van mensen gloeiend heet terwijl hij sprak met woorden scherper dan een tweesnijdend zwaard. De getroffen soldaten reageerden op de ‘oproep om naar voren te gaan’ door het uit te roepen: ‘wat moeten we doen om behouden te worden?’
Mensen die vandaag ‘opwekking’ preken zijn vaak evangelisten, geen revivalisten. Opwekking schudt de status quo namelijk door elkaar heen. We kunnen niet een door de Geest geboren opwekkking krijgen zonder een morele en spirituele omkeer, net zoals je geen aardbeving kan hebben zonder verwoesting. Met al onze kennis op het gebied van agricultuur zijn we nog altijd niet in staat om vijgen van distels te krijgen. Zo kunnen we ook geen opwekking van de Heilige Geest krijgen door een massa bijeenkomst te plannen. Baby’s worden alleen geboren na barensnood. Opwekkingen worden geboren door spirituele giganten, niet door makkelijke praters en golvende evangelisten. Ze worden geboren door profeten zoals Johannes de Doper. 
Echte opwekking,” zei A. W. Tozer, “verandert het morele klimaat van een gemeenschap.” Mensen als Johannes de Doper brandden hun namen aan de geschiedenis van de wereld. De kosten om dichtbij het hart van God te komen, om de stem van God te horen en de wil van God te doen is groots. De achterkant van de woestijn is eenzaam, onuitnodigend en stil. Maar het is wel de plaats waar de struik brandt, en waar Gods stem wordt gehoord, waar het visioen wordt gegeven en waar de bruiloft met Zijn wil plaats heeft. Evangelisten komen in teams, maar revivalisten komen altijd alleen.
Op dit moment zijn we een gebroken land; financieel, moreel en geestelijk. We hebben mannen nodig die wachten op de Heer, die Zijn stem horen, die een doop van zijn kracht en autoriteit krijgen om Zijn boodschap te brengen aan een zieke kerk en een stervende wereld. We hebben het vlees te lang verzorgd. We hebben succes geinterpreteerd als materieel gewin en we geloofden dat grotere gebouwen, massa’s mensen en collecte gelden het bewijs zijn van Zijn gunst. We hebben te lang dwergachtige predikers gehad en we hebben nu reuzen nodig. Te lang hebben we promotors gehad, we hebben nu profeten nodig. We hebben geevangeliseerd met truukjes. Heer, geef ons in dit donkere uur van de geschiedenis een Johannes de Doper.

6-7-2011 | bron: Leonard Ravenhil (1907–1994) (via CIP)

 

NOOT A. Klein:
AMEN !!
Lang geleden dat ik zo’n goed en vooral ook duidelijk artikel heb gelezen van een mij onbekende prediker. Jammer dat hij niet meer leeft (net als mijn oude Bijbelleraar, CJH Theys, die ook zo kon [s]preken).
Misschien kan het CIP meer van dit soort ECHTE “BEKERINGSPREKEN” plaatsen.
En met bekering bedoel ik dan: De (o zo noodzakelijke) oproep om af te sterven aan onze oude, zondige, vleselijke natuur.
Tenminste: Als wij echt willen gaan behoren tot die (Bruids)Gemeente “zonder vlek en rimpel”.

Advertenties

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Geestelijke lauwheid/wereldgelijkvormigheid, Heiliging, Werkers in Gods dienst, Werkingen van Gods Geest. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s