Het grootste gevaar dat christenen bedreigt

Het grootste gevaar dat christenen bedreigt is niet openlijke vervolging. De meesten van ons zouden dat snel herkennen. Nee, het grootste gevaar is dat we naast het Evangelie zoveel andere zaken prioriteit geven in ons leven dat de relatie met Christus verstikt. De duivel heeft al lang geleden de zwakke plek in ons harnas ontdekt. Die zit niet aan de buitenkant, maar aan de binnenkant. Waar onze schat is, zal ook ons hart zijn. Is ons hart bij ons mooie huis, onze mooie auto, onze pc, ons mooie tuintje, onze exotische vakantie?
De duivel heeft ons verleid om onszelf op allerlei manieren te verwennen. We moeten vooral gelukkig zijn, voldaan, onze wensen verwezenlijken, dingen doen die je leuk vindt. Hij heeft onze samenleving overvoerd met vermaak, genotzucht en bezigheid, dat het moeilijk is om nog tijd te vinden voor God. Het is hem gelukt de christenen te besmetten met dat virus. Hij geeft ons zoveel om te beleven en heeft dat ‘kicken’ zo toegankelijk gemaakt, dat het beleven van de nabijheid van Christus in vergelijking daarmee een vermoeiende en onaantrekkelijke aangelegenheid lijkt. Rijkdom, genot, alle zelfverwennerij en onze drukke bezigheden zijn de grote vijanden van ons geestelijk leven.

Groeien in Christus

Om geestelijk weerbaar te zijn, moeten we onszelf beperken, sober leven, ons constant afvragen of de dingen die we najagen ertoe bijdragen dat we groeien in Christus, of ons juist van Hem afhouden. Dat is de praktische geestelijke strijd die Paulus voerde: ‘Ik ben geen vuistvechter, die zo maar in de lucht slaat. Neen, ik tuchtig mijn lichaam en houd het in bedwang (1 Kor. 9:26-27).

  • Hans Frinsel is zendeling en werkt in Guiné-Bissau. Een uitgebreide versie van dit artikel is te lezen in het zomernummer van maandblad De Oogst dat vandaag verschijnt. Klik hier voor een abonnement of een gratis proefabonnement.

8-7-2011 | bron: Hans Frinsel | www.habakuk.nu

 

Noot A. Klein:
Zie ook eens de zeer verhelderende studie Lukas – Het Boek van de NIEUWE MENS in Christus

Advertenties

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Geestelijke lauwheid/wereldgelijkvormigheid, Tekenen vd Eindtijd, Voor u gelezen. Bookmark de permalink .

Een reactie op Het grootste gevaar dat christenen bedreigt

  1. Jan zegt:

    Het kan ook allebei.
    EN genieten van alle dingen, EN geloven in Christus en het ervaren van zijn kracht.
    De wereld is niet zwart wit.
    De wereld is niet alleen goed en kwaad.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s