Doodvonnis Iraanse voorganger nietig verklaard

Het doodvonnis van de Iraanse voorganger Youcef Nadarkhani blijkt door het hooggerechtshof nietig te zijn verklaard. Dit in tegenstelling tot eerdere berichten de afgelopen dagen in de internationale media, die meldden dat het doodvonnis door de hoogste rechtbank juist bevestigd was. Het is onduidelijk of internationale druk een rol gespeeld heeft in de bijstelling van de uitspraak. Youcef werd in 2009 gearresteerd en in 2010 ter dood veroordeeld wegens afvalligheid van de islam.
“Het hooggerechtshof heeft het doodvonnis nietig verklaard en de zaak teruggelegd bij de rechtbank in Youcefs woonplaats Rasht”, zei Youcefs advocaat afgelopen zondag tegen het Franse persbureau AFP. Hij zei daar overigens bij dat hij dit bericht per telefoon heeft gehoord, en nog niet zwart op wit heeft gelezen. Volgens de advocaat zal Youcef nu opnieuw onder druk gezet om zich te ‘bekeren’ en zijn geloof in Jezus Christus af te zweren. Het is onduidelijk wat er gaat gebeuren wanneer hij dit opnieuw weigert en vasthoudt aan zijn geloof.
Youcef zelf schreef onlangs in een brief aan zijn medegelovigen dat hij niet bang is voor vervolging, omdat God hem kracht geeft. “We weten wat Hij heeft gezegd: ’Zalig zijn zij die vervolgd worden om de gerechtigheid, want van hen is het Koninkrijk der hemelen. Zalig bent u als men u smaadt en vervolgt, en door te liegen allerlei kwaad tegen u spreekt, omwille van Mij. Verblijd en verheug u, want uw loon is groot in de hemelen, want zo hebben ze de profeten vervolgd die er vóór u geweest zijn.’” 

  • BID: Dank God dat de terechtstelling van Youcef op dit moment afgewend is! Bid dat hij niet opnieuw door de rechtbank ter dood veroordeeld zal worden, maar dat hij zal worden vrijgesproken. Bid dat Youcef sterk blijft staan in zijn geloof.
  • SCHRIJF: U kunt voorganger Youcef in de gevangenis bemoedigen met een kaart! Daarvoor kunt u terecht op Prisoneralert.com, een website van onze Amerikaanse zusterorganisatie. (Let op: de informatie op deze website is in het Engels!) 

Bron: SDOK – Ingeschake​ld voor vervolgde christenen (5 juli 2011)

Advertenties

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Christenvervolging, Goed Nieuws-berichten, Voor u gelezen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s