Iraanse predikant ter dood veroordeeld

Een predikant uit Iran is schuldig bevonden aan afvalligheid. Zijn doodvonnis is bevestigd door het Iraanse Hooggerechtshof zijn. Yousef Nadarkhani werd in oktober 2009 gearresteerd tijdens een poging om zijn evangelische huisgemeente te registreren. Volgens Christian Solidarity Worldwide (CSW) was zijn arrestatie verbonden aan kritiek die hij had op de islamitische monopolie op het godsdienstonderwijs die Iraanse kinderen krijgen.
De predikant werd vorig jaar ter dood veroordeeld nadat hij een aanklacht kreeg over evangeliseren onder moslims. Zijn advocaat ging vorig jaar december in beroep, maar dat was geen succes. Andrew Johnston spreekt over een “verschrikkelijke uitkomst” voor Nadarkhani, zijn familie en de Iraanse kerk. “Onze gedachten en gebeden zijn met hen. CSW veroordeelt dit besluit in de strengst mogelijke bewoordingen. De uitspraak is diep verontrustend voor alle christenen in Iran.
Huisgemeenten kwamen in Iran het afgelopen jaar onder een steeds grotere druk. Met als gevolg een golf van arrestaties en antichristelijke retoriek. In mei werden de autoriteiten berispt door de Iraanse ayatollah Mesbah Yadzi, omdat ze de groei van huiskerken onvoldoende tegengingen. Hij stelde voor een centraal systeem op te zetten om de onderdrukking van kerken te controleren en te coördineren.

Bron: CIP 1-7-2011

Advertenties

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Christenvervolging, Voor u gelezen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s