Jezus is niet zomaar een profeet

Fatima is na 11 september 2001 aan het zoeken naar wat haar geloof met Allah/God precies inhoudt. Ze heeft gesprekken gehad met haar man, maar die vindt dat zij maar moeilijk doet en hij verwijst haar naar de Koranleraar en de imam. In gesprekken met deze ‘geleerden’ komt zij ook niet verder. Ze praat met haar vriendinnen, maar die durven niet zo met haar zoektocht mee te gaan. Ze zijn bang dat er iets ‘verkeerds’ uit voort kan komen, al is het maar ruzie met hun mannen. Toch blijft Fatima doorzoeken en ze heeft haar weg gevonden via het internet. De zoektocht duurt al enkele jaren. ‘Wat is waarheid?’ is haar vraag. Ze vindt het niet en wanhopig typt Fatima op een dag de letters op de computer die samen het woord ‘waarheid’ vormen: Maarifa! Dit woord brengt haar naar een website: www.maarifa.org. Rustig begint ze te lezen. Zou ze hier haar waarheid vinden?
Ze leest op de website over Isa/Jezus, de grote profeet. Ze download muziek en films en ze ontdekt dat Jezus een heel centrale rol speelt op deze site. Er is ook een film over het leven van Jezus. Als haar man voor zaken een paar dagen weg is, download Fatima de film en bekijkt deze. Wat een indrukwekkend leven van de profeet komt er voorbij. Wonderen en tekenen, wijze uitspraken, zijn gevecht tegen religieuze mensen die de waarheid achter houden voor de ‘gewone’ mensen. En dan aan het einde van de film een afschuwelijke scène. Isa/Jezus, de grote profeet, wordt gevangen genomen door diezelfde religieuze mensen en ze executeren hem door hem aan een kruis te slaan! Fatima schrikt van deze beelden. Ze had er wel eens over gehoord dat christenen dat geloven. Zou deze site een christelijke site zijn? Dan volgt in de film een enorm wonder. Het blijkt dat Isa/Jezus wel dood is, maar dat God in liefde de profeet weer tot leven wekt. De dood is overwonnen en die boodschap vormt het Injil, de goede boodschap!
Zou dit kloppen, of is het een sprookje? Hoe kan ze dit te weten komen? Fatima kijkt verder op de site en vindt een mogelijkheid om te chatten. Ze vindt het spannend, maar ze bedenkt dat niemand weet dat zij het is; ze kan anoniem blijven. Ze heeft contact met iemand en daar stelt ze allerlei vragen aan. De persoon aan de andere kant vraagt haar waarom ze dit wil weten en Fatima antwoordt dat ze op zoek is naar de waarheid. Inmiddels is het maanden verder en geregeld heeft Fatima contact via het internet met de persoon aan de ‘andere kant’. Ze heeft al op veel vragen een antwoord gekregen. Ze heeft inmiddels begrepen dat Isa/Jezus niet zomaar een profeet was. God heeft deze man op een heel bijzondere manier gebruikt. Inmiddels leest Fatima ook in het Injil en ze komt er meer en meer achter dat Isa een heel andere houding heeft dan de grote profeet van de Islam, Mohammed. De aard van Isa is liefdevol en niet agressief, hij heeft aandacht voor mensen en zeker voor die mensen die verdrukt en vernederd worden. Hij spreekt over een toekomst, een Koninkrijk van God dat komen gaat. Fatima wordt blij van dat beeld. Het is alsof Isa iedereen, zonder aanziens des persoons, uitnodigt om via hem bij God te komen. Geen ‘spookbeelden’ van hel en vuur, maar liefde en genegenheid. Daar wil Fatima meer van weten en gestaag gaat ze verder met haar zoektocht.
Haar man weet niet van haar zoektocht en mag het ook niet weten. Ze zoekt op het internet op de genoemde site, als haar man voor zaken weg is, of als hij naar het kantoor gaat. Inmiddels heeft Fatima skypecontact met andere mensen, wel 30 tegelijk. Iedere week logt ze op een vaste tijd in, als haar man er niet is. Deze mensen zingen, praten over Isa en God op een heel andere manier dan haar geleerd is op de Koranschool. Er wordt voor haar gebeden en haar leven wordt een leven van vreugde. Fatima is op weg naar de waarheid, of beter gezegd De Waarheid! Isa, De Weg, De Waarheid en het Leven!

  • Dit is een recent getuigenis uit de Arabische Wereld. Om de veiligheid van Fatima te waarborgen is het land waar ze woont niet omschreven.

28-6-2011 | bron: Jaap Bönker, directeur Arabische Wereld Zending (via CIP)

Advertenties

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Evangelisatie, Goed Nieuws-berichten, Israël en/of het Midden Oosten, Voor u gelezen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s