Ons eigen ik is vaak nog zo springlevend!

Toen ik Gods aangezicht zocht in het gebed over een thema voor dit commentaar, gingen mijn gedachten naar de verdeeldheid onder gelovigen. Ik kreeg tranen in mijn ogen. Wat moet deze verdeeldheid de Here pijn doen, menselijkerwijs gesproken. Hij, Die in Johannes 17 tot Zijn Vader bidt om eenheid onder de Zijnen… en wat hebben wij ervan gemaakt? Moeten we ons niet diep, ja, zeer diep voor Hem verootmoedigen?
O, lieve mensen, wat weten wij het soms goed! Beter dan God, denken we. En beter dan de meeste medegelovigen. Onze kerk ziet het juist, onze mening leggen we op aan de Bijbel. We verheffen ons boven de ander die, in onze ogen, toch wel een treetje lager staat op de genadeladder.
Onze heftige reacties laten vaak zien dat ons ‘eigen ik’ nog springlevend is. Terwijl Galaten 2:20 ons voorhoudt: ‘Ik ben met Christus gekruisigd; en niet meer ik leef, maar Christus leeft in mij; en voor zover ik nu in het vlees leef, leef ik door het geloof in de Zoon van God, Die mij heeft liefgehad en Zichzelf voor mij heeft overgegeven.’ De vraag komt naar ieder van ons toe: Is mijn ‘eigen ik’ wel met Christus gekruisigd? Hebben we ons leven in de dood gegeven? Als dat zo is, dan woont Christus in ons. Zou Hij reageren zoals wij vaak reageren? Zou Hij die ander op dezelfde manier afwijzen, veroordelen?
Het kan zijn dat we denken dat we christen zijn, maar het toch niet zijn. ‘Onderzoek uzelf of u in het geloof bent, beproef uzelf. Of weet u niet van uzelf dat Jezus Christus in u is? Of het moet zijn dat u op enigerlei wijze verwerpelijk bent,’ lezen we in 2 Korinthe 13:5. Als u de Here Jezus nog niet kent, ga dan tot Hem, en vraag Hem of Hij Zichzelf aan u wil openbaren. Dat zal Hij zeker doen.

Lees hier het gehele artikel

22-6-2011 | bron: Dirk van Genderen

 

NOOT A. Klein:
Ik kan en wil alleen maar AMEN zeggen op wat br. Dirk van Genderen hier zegt: “Onze heftige reacties laten vaak zien dat ons ‘eigen ik’ nog springlevend is… De vraag komt naar ieder van ons toe: Is mijn ‘eigen ik’ wel met Christus gekruisigd? Hebben we ons leven in de dood gegeven? Als dat zo is, dan woont Christus in ons.”
Laat dat a.u.b. ons aller dagelijkse gebed en verlangen zijn of worden: Af te sterven aan onszelf, aan onze oude (en dus verkeerde, zondige en/of wereldsgezinde) natuur – qua gedachten, woorden en daden.

Advertenties

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Geestelijke lauwheid/wereldgelijkvormigheid, Voor u gelezen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s