Paul Washer: “Er is niets wat je niet kan overwinnen”

“Heb je enig idee hoeveel beloften er zijn inzake godvruchtigheid, hoeveel beloften er zijn waarin God belooft dat je Hem zal kennen als je Hem zoekt? Ik durf te stellen dat er meer beloften zijn dan je denkt in de Bijbel over je groei in genade en je overwinning over zonde[1], dat je door God gebruikt wordt en schorpioenen je niet zullen deren. Er zijn zoveel beloften dat als een jonge man ze allemaal zou bidden hij tienduizend dagen 24 uur per dag zou kunnen bidden om deze beloften te bemachtigen.” Dat zei Paul Washer onlangs in een preek.  
“Schrijf eens de beloften op waarin God zegt dat Hij met je zal zijn, God kracht geeft aan zwakken en God machtige dingen doet. Ga op je knieën, worstel er mee. Als je er naar zal vragen zal je die beloften vinden. Als je op de deur klopt van die beloften dan zal er worden opgedaan worden. Het probleem is: we willen andere dingen dan die beloften. We willen een comfortabel leven. We willen rustig ons gang gaan, maar God heeft hogere plannen. Hij wil je als Christus maken. Hij wil je gebruiken als focuspunt, als voorbeeld van hoe goed Hij is. Hij heeft zulke grote plannen voor je terwijl je zulke kleine plannen voor jezelf hebt. Vind die beloften totdat je ze je eigen hebt gemaakt. Neem ze een voor een. Roep het uit naar God. ‘God u heeft gezegd dat als ik U zoek ik U zal vinden; Ik zoek u.’ Doorsta de strijd, worstel met een heilige toewijding,…”
Washer: “Radicale christenen zijn niet degene die gospelmuziek luisteren, of t-shirts dragen met Bijbelversen of mensen die deur aan deur gaan. Geef mij maar iemand die de beloften van God neemt en ermee worstelt in de nacht. Er is niets in de wereld in je leven dat je niet kan overwinnen door te worstelen met en te geloven in de beloften van God.” 

Bron: CIP 21-6-2011

 

NOOT A. Klein:
AMEN: “God heeft hogere plannen. Hij wil ons als (een beeld van) Christus maken.” Hij (d.i. Gods Geest) wil volmaakt IN ons WONEN en TRONEN – dat is: het volmaakt voor het zeggen hebben/krijgen in ons hart en leven. Opdat we een bruikbaar vat – tot Zijn eer – en een bruikbaar instrument in Zijn hand mogen zijn/worden.

Advertenties

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Gehoorzaamheid aan God, Heiliging, Voor u gelezen, Werkingen van Gods Geest. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s