Wat doet de Heilige Geest in ons leven?

“Het Pinksterfeest is misschien wel het meest onbekende christelijke feest in Nederland. Toch is juist dit feest de vrucht, het eindresultaat, van alle voorgaande feesten. De geboorte, het sterven, de opstanding en de hemelvaart van de Here Jezus waren noodzakelijk voor de uitstorting van de Heilige Geest. In de rij van christelijke feestdagen is het Pinksterfeest het laatste feest dat de kerkelijke agenda aangeeft.” Dat schrijft Ds. Theo Niemeijer in Het Zoeklicht.

“Door het ontvangen van de Heilige Geest ontvangen we eeuwig leven en gaan we over vanuit de dood in het leven”, vervolgt de predikant. “Dat probeerde de Here Jezus aan Nikodemus duidelijk te maken. De Here Jezus vertelde hem dat hij opnieuw geboren moest worden om Gods koninkrijk te kunnen zien. In Handelingen lezen we over het geluid van een geweldige windvlaag, die het gehele huis vervulde waarin de discipelen zich bevonden en zij allen werden met Gods Geest vervuld.[1] Net zoals God zijn levensadem in Adam blies, waarmee de eerste mens goddelijk leven in zich kreeg, zo blies God opnieuw Zijn leven in het hart van de gelovigen. Wat er toen gebeurde, vindt in onze tijd ook nog steeds plaats. Iedereen die in de Here Jezus gelooft en Hem aanvaard heeft als zijn/haar persoonlijke Verlosser en Zaligmaker, onvangt de Heilige Geest en wordt daardoor opnieuw geboren.”
De Geest komt volgens de predikant ook in ons wonen: “We lezen in Johannes 14 letterlijk dat God de Vader en God de Zoon door God de Heilige Geest in ons komen wonen. Dit gaat ons bevattingsvermogen ver te boven: een bij ons inwonende Goddelijke Drie-eenheid! Zijn we ons ervan bewust dat Hij persoonlijk in ons woont en dat we Hem kunnen grootmaken, eren en verblijden, maar ook kunnen bedroeven? In de Heilige Geest ontvangen we niet ‘iets’ maar ‘Iemand’ waarmee we ons verdere leven behoren te delen en een relatie moeten aangaan. Voor velen betekent de Heilige Geest niets anders dan kracht, blijdschap, enthousiasme en vrede terwijl vergeten wordt dat Hij een persoon is die ons juist deze kracht, blijdschap, vrede en enthousiasme geeft. Heeft u de Heere Jezus al uitgenodigd om bij u woning te maken? Hij staat aan uw deur en klopt! Laat u Hem buiten staan, of heeft u Hem al uitgenodigd?”

Beelddragers van God
Tot slot staat de Heilige Geest voor verandering, meent de predikant: “Het unieke van de mens na de schepping was dat de Here hem zo geschapen had dat Hij met hem een relatie aan kon gaan en met hem kon spreken. De eerste keer dat Hij tot de mens spreekt, geeft Hij de mens opdracht om vruchtbaar te zijn, de aarde te onderwerpen en over haar te heersen. Deze opdracht kon de mens alleen vervullen omdat hij naar Gods beeld geschapen was. Toen de mens door de zondeval dit goddelijke leven kwijtraakte, was de mens niet meer in staat om over de aarde te heersen en kon hij ook niet meer een afbeelding van God zijn. Door het ontvangen van de Heilige Geest in ons leven, zijn we weer opnieuw in staat om als beelddragers van God in deze wereld te leven. Door de werking van Gods Geest in ons leven gaan we steeds meer op Zijn beeld lijken. Door de inwoning en werking van de Heilige Geest wordt de oude, opstandige natuur in ons gedood en veranderen we geleidelijk naar Zijn beeld. Wij kunnen onszelf niet veranderen, maar we kunnen ons wel overgeven aan de werking van de Heilige Geest en ons op deze manier laten veranderen. Ben u bereid om u te laten veranderen, zodat we in dit leven steeds meer beelddragers van onze God mogen worden?

Dit is een samenvatting van een artikel uit Het Zoeklicht, klik hier om naar de website te gaan

Bron: CIP 10-6-2011

 

NOOT A. Klein:
Hierboven staat o.a.: “…Door de inwoning en werking van de Heilige Geest wordt de oude, opstandige natuur in ons gedood en veranderen we geleidelijk naar Zijn beeld. Wij kunnen onszelf niet veranderen, maar we kunnen ons wel overgeven aan de werking van de Heilige Geest en ons op deze manier laten veranderen. Ben u bereid om u te laten veranderen, zodat we in dit leven steeds meer beelddragers van onze God mogen worden?”
Hier kan en wil ik alleen maar JA en AMEN op zeggen.

[1] Zie eventueel de studie:De Opperzaalgemeente
Advertenties

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Voor u gelezen, Werkingen van Gods Geest. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s