Christenen vrezen sharia-rechtbanken Oeganda

Christelijke leiders in Oeganda hebben gewaarschuwd dat het leven voor niet-moslims verslechtert wanneer de voorgestelde sharia-wetgeving van kracht wordt. De islamitische wet zou moslims meer macht geven op het gebied van huwelijk, echtscheiding en erfrecht. De organisatie Barnabas Aid zegt te vrezen dat islamitisch extremisme wordt bevordert in het overwegend christelijke land.
Van de Oegandese bevolking behoort ongeveer 12 procent tot de islam. Als het wetsvoorstel wordt goedgekeurd zou dat gevolgen hebben voor degenen die zich van de islam hebben afgekeerd. Op afvalligheid staat volgens de sharia de doodstraf. Sewaya Muhamud, voorzitter van de Muslim Technical Committee, zegt over de sharia: “Het is niet bedoeld om de familie-waarden van moslims te beschermen. We willen ons recht uitoefenen door in overeenstemming met de beginselen van de islam te leven.”
“De betrekkingen tussen moslims en christenen zijn over het algemeen goed geweest onder president Yoweri Museveni,” rapporteert Barnabas Aid. “Maar een conflict over het wetsvoorstel dreigt de religieuze harmonie te destabiliseren.”

Bron: CIP 9-6-2011

Advertenties

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Tekenen vd Eindtijd, Voor u gelezen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s