Waarom ‘geluk’ geen christelijk woord is

“Misschien moeten we erkennen dat ‘geluk’ een woord is dat niet in onze christelijke woordenschat past. Dat wil niet zeggen dat christenen geen geluk kunnen ervaren. Integendeel, we erkennen het geluk waarnaar we oprecht streven, in tegenstelling tot het tijdelijke geluk. Maar de Bijbel roept ons op om de geestelijke ‘hoop’ te beoefenen,” schrijft de christelijke blogger Enuma Okoro. “Dat ziet er opvallend anders uit dan de westelijke definities van het woord ‘geluk’. We hopen op de volledige genezing van de schepping, omdat we erkennen dat dit leven niet volledig is zoals is bedoeld.”
“Kiezen voor het beoefenen van ‘hoop’ begint met het vormgeven van onze gewoonten,” legt Okoro uit. “Ondanks de gebroken omstandigheden van onze individuele en collectieve leven, blijven we brood verwachten in plaats van steen en zijn we er zeker van dat we ons in een andere werkelijkheid bevinden dan de bedoeling was. Als christenen staan we elke dag voor de keuze om te leven vanuit het geloof dat de ene ware Christus de Heer is. Het vergt voortdurende discipline om te kiezen voor deze hoop, ook wanneer er geen hoopvolle toekomst lijkt te zijn. Hoop getuigt van een andere soevereiniteit door te beweren dat wat we in deze gebroken wereld zien of ervaren geen blijvende werkelijkheid is.”

Moeilijke omstandigheden

Okoro: “Hoop erkent dat de lijst van moeilijkheden van het leven nooit Gods plan omvat. Hoop houdt in dat alle omstandigheden inwisselbaar zijn aan de voet van het kruis, en stelt ons in staat om ondanks de moeilijke inspanningen te leven in die verlossing. Voor mijn vriendin die is teleurgesteld vanwege haar onvruchtbaarheid, betekent hoop het aanvaarden van de uitnodiging van vrienden om voor haar last te bidden. Hoop erkent dat we er niet alleen voor staan en anderen deel laten uitmaken van onze reis.”
“Hoop betekent niet het verwachten van of vertrouwen op een ‘happy end’. Hoop is geloven dat de God die in ons leven kwam ons een leven in overvloed geeft en altijd aan het werk is,” aldus Okoro.

Bron: CIP 7-6-2011

Advertenties

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Voor u gelezen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s