Vijf jaar in gevangenis vanwege het Goede Nieuws

Een christen heeft in Algerije een vijfjarige gevangenisstraf opgelegd gekregen, omdat hij zijn geloof deelde met zijn buurman. International Christian Concern (ICC) meldt dat deze straf vorige week werd uitgesproken. Zijn buurman diende een klacht in en beschuldigde Krimo van beledigende uitspraken over de islamitische profeet Mohammed. Volgens het Algerijnse strafwetboek is dit strafbaar.
“Algerijnse christenen liggen onder vuur. We hebben de afgelopen weken gezien dat wetten in toenemende mate worden gebruikt om hen te discrimineren,” vertelt Aidan Clay, regionaal manager van ICC in het Midden-Oosten. “Hoewel Algerije belijdt dat het de vrijheid van godsdienst beschermt, omvat het ook een wet tegen godslastering die tegen iedereen kan worden gebruikt die de islam niet navolgt. Wij dringen er bij Algerije op aan om Krimo vrij te spreken met deze wet in te trekken.”
Dit nieuws volgt op de escalerende situatie in het land. Eerder kregen zeven Algerijnse kerken te horen dat ze hun deuren moeten sluiten, nadat de gouverneur van hun provincie verklaarde dat ze “illegaal” zijn. Ondertussen hangt Krimo, echtgenoot en vader, een gevangenisstraf van vijf jaar boven het hoofd, tenzij hij erin slaagt om succesvol in beroep te gaan. Daarvoor heeft hij nog zo’n tien dagen de tijd.

Bron: CIP 31-5-2011

Advertenties

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Christenvervolging, Voor u gelezen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s