Groeiend Joods onbehagen

Antisemitisme, zegt rabbijn Andrew Baker, is de zwakke plek van het Westen. “Naarmate de oorlog wegzinkt in het verleden, steken oude gewoontes weer de kop op.” Joden in Nederland missen een basaal vertrouwen in de maatschappij. En dat diepe wantrouwen verdwijnt niet zomaar, zegt rabbijn Andrew Baker van de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE). “De overheid moet daarom extra haar best doen om het vertrouwen te winnen.” De Amerikaanse rabbijn Baker (1949) geldt internationaal als een expert op het gebied van antisemitisme. Hij constateert een groeiend onbehagen jegens Joden. Dat Jodenhaat weer de kop opsteekt in West-Europa, wijt Baker vooral aan de – met name – islamitische minderheden, die snel in omvang toenemen. Dat meldt Trouw.
Een tweede oorzaak ziet Baler in de ‘steeds uitzichtlozer wordende’ situatie in Israël en de Palestijnse gebieden. “Anti-Israëlische sentimenten worden steeds breder gedragen. Die gevoelens hoeven niet automatisch te leiden tot antisemitisme, maar dat kán wel. We moeten echt alert zijn.

Bron: Trouw 30-5-2011

Advertenties

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Tekenen vd Eindtijd, Voor u gelezen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s