‘Christenen in Groot-Brittannië worden vervolgd’

“Mensen lijken tegen het christendom te kunnen doen wat ze willen, maar niet tegen de islam,” zegt een Brits parlementslid. David Simpson heeft zijn bezorgdheid over de behandeling van christenen in Groot-Brittannië deze week in een debat in het Lagerhuis aangehaald. De christelijke politicus van de Democratic Unionist Party (DUP) zei dat ministers voor christenvervolging niet naar andere landen hoeven te kijken, maar “gewoon door onze eigen achterdeur.”
In Groot-Brittannië lijken mensen tegen het christendom te kunnen doen wat ze willen. Ze kunnen de naam van Christus lasteren, zolang ze de islam maar niet beledigen,” zei Simpson. “Dit is triest, want dit land is gebaseerd op de burgerlijke en godsdienstige vrijheid voor iedereen. Toen koningin Victoria op de troon zat stond Engeland achter de openstelling van geschriften en de Bijbel. Vandaag de dag wordt dit beleid de grond in gehamerd, en dat baart mij zorgen voor de maanden en jaren die voor ons liggen.”

Chauffeur

Een voorbeeld is het geval van een christelijke chauffeur die werd aangespoord om een klein kruis van zijn dashboard te verwijderen, uit bezorgdheid dat mensen van andere godsdiensten worden beledigd. En dat terwijl bij dezelfde onderneming, genaamd Wakefield District Housing, een islamitische werknemer actief is die in haar bedrijfswagen een vers uit de Koran heeft. “Dit land en dit parlement moet meer op de voorgrond treden om de tegenstand tegen christenen tegen te gaan en op te komen voor de burgerlijke en godsdienstige vrijheid,” voegt Simpson toe.
De politicus herinnert mensen eraan dat praktische hulp en gebed helpt om slachtoffers van vervolging te steunen.

Bron: CIP 27-5-2011

Advertenties

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Tekenen vd Eindtijd, Voor u gelezen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s