Paulus’ doorn in het vlees is les over genade

De doorn in het vlees, waar Paulus in 2 Korinthe 12 over spreekt, duidt op de tegenslagen die hij ondervond, schrijft ds. F. J. Bijzet in het Reformatorisch Dagblad. Ondanks alle moeite en tegenslagen in zijn leven bleef de apostel toch met verwondering over Gods genade spreken. “Paulus wilde als een bokser rake klappen uitdelen in de dienst aan God. Hij wilde elke tegenstand tegen het Evangelie de baas worden. Maar als het erop aankwam, was hij het juist die vooral de klappen te incasseren kreeg. Telkens sloeg die engel van de satan hem bijna knock-out.”
“Waarom liet Christus dit toe? Om te voorkomen dat Paulus zich zou gaan verheffen en eenzelfde soort figuur zou worden als die pseudo-apostelen die de kerk van Korinthe onder hun invloed probeerden te brengen. Voor Paulus mag Gods genade het enige zijn waarop hij zich beroemt. Dat is alles waarmee hij indruk mag maken. Want men moet niet naar een Paulus met zijn indrukwekkende ervaringen gaan opzien, maar door de apostel voor een genadige God leren neerknielen.

Lees meer in het Reformatorisch Dagblad.

Bron: RD 23-5-2011 (via CIP)

Advertenties

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Gehoorzaamheid aan God, Voor u gelezen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s