Japanse zeebodem verschoof 24 meter door aardbeving

Nieuwe megabeving blijft mogelijk

De zeebodem voor de Japanse kust is 24 meter opzij geschoven door de zware aardbeving van 11 maart. Daarnaast blijkt de bodem ook met drie meter gestegen te zijn. De zware schok veroorzaakte een tsunami die op sommige plaatsen tien meter hoog was. Het gevaar is volgens experts nog altijd niet geweken.
Wetenschappers hadden al na de aardbeving voorspellingen gedaan over hoe de zeebodem is opgeschoven, maar 24 meteroverstijgt alle verwachtingen. Drie studies bevestigen de impact van de aardbeving in Science. De plek blijkt een erg gevaarlijke en complexe hotspot te zijn. De druk in de bodem blijft intussen aanwezig, waardoor meer megabevingen in de regio mogelijk zijn.

Verschoven

De statistieken zijn afkomstig van een instrument van de Japanse kustwacht dat de voorbije jaren precies op het epicentrum geplaatst werd. In vergelijking met metingen uit februari bleek de bodem op die plaats 24 meter te zijn opgeschoven en 3 meter te zijn gestegen. Expert Mariko Sato gelooft dat ongeveer de hele verschuiving bij de eerste schok – die een kracht van 9,0 had – gebeurd moet zijn.

Nog een aardbeving mogelijk

Onder de zeebodem zou de verschuiving nog groter kunnen zijn: naar schatting 50 tot 60 meter. Uit andere studies blijkt dat bij de aardbeving breuklijnen betrokken waren die vroeger niet als gevaarlijk beschouwd werden. Daarom zal er meer onderzoek gevoerd worden in de regio uit vrees voor nog een grote aardbeving. De schok en tsunami van maart eisten meer dan 24.000 doden en vermisten. Langs de kust werden hele steden uitgeroeid. (gb)

Bron: (23-5-2011) De Morgen

 

Bijbeltekst:
Want…  er zullen hongersnoden zijn en besmettelijke ziekten en aardbevingen in verscheidene plaatsen. Maar al die dingen zijn nog maar een begin van de weeën (daar ze eerst – in hevigheid en frequentie – zullen toenemen). … en dan zal HET EINDE komen.” (Matth. 24:7-8, 14b)
“En het hart van de mensen zal bezwijken van angstige verwachting van de dingen die de bewoonde wereld zullen overkomen, want de krachten van de hemelen zullen heftig bewogen worden. En dan zullen zij de Zoon des mensen zien komen in een wolk, met grote kracht en heerlijkheid.” (Luk. 21: 26-27)

 

NOOT A. Klein:
Wij kunnen u, in verband met bovenstaande, onder andere de volgende studies op onze website www.eindtijdbode.nl aanbevelen:

  1. God gaat in de eindtijd de Gemeente/Kerk en de wereld schudden.
  2. De 7 donderslagen van Openbaring 10:3.
  3. De dag van JaHWeH / De dag des Heren (en de ontwikkelingen van de Gemeente/Kerk gedurende deze “dag”).

Kijk ook eens op onze uitgebreide lijst met studies over de eindtijd.

Advertenties

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Tekenen vd Eindtijd, Voor u gelezen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s