Stephen is liever vogelvrij dan dat hij zijn Heer verloochent

Vietnam is voor velen een ideaal vakantieland. Reisgidsen roemen de prachtige natuur, de rijke cultuur en de vriendelijke mensen. Door anderen wordt het land gezien als een interessante economische partner. Vietnam heeft echter ook een andere, minder mooie kant, en het is de Vietnamese regering er alles aan gelegen om die voor de buitenwereld verborgen te houden: lokaal komt in sterke mate christenvervolging voor. Lees het verhaal van evangelist Stephen.
Stephen kon zijn ogen niet afhouden van het dikke boek dat zijn vriend had meegenomen. “Wat is dat voor een boek?” vroeg hij nieuwsgierig. “Dit boek is het Heilige Woord  van God, het heet de Bijbel,” antwoordde zijn vriend zachtjes.
Stephen las  het ‘grote boek’ en God raakte zijn hart aan. Na Stephen kwam ook zijn vriendin Elizabeth tot geloof. Het stel trouwde en verhuisde naar een ander dorp, waar Stephen zich ontwikkelde tot een echte evangelist met een diepe liefde voor mensen. Hij kreeg veel mogelijkheden om te getuigen van de liefde van Jezus, en veel mensen kwamen tot bekering.

Waarschuwing

Toen kwam de vervolging. Een overheidsfunctionaris kreeg er lucht van dat de inwoners van Stephen’s dorp zich bekeerden tot het christendom. Hij waarschuwde: “Je moet God verwerpen. Als je toch christen blijft, word je  gestraft.” De christenen bleven elkaar in het geheim ontmoeten, telkens op een andere plaats.
Op een avond in 2006 drongen agenten met geweld Stephen’s huis binnen, op zoek naar Bijbels. Toen ze niets vonden, sloegen ze Stephen in elkaar. Ze eisten dat Stephen zou vertellen waar de Bijbels verstopt waren, maar hij weigerde antwoord te geven. De agenten namen Stephen mee naar een dorpshuis, waar hij de hele nacht vastgebonden op de grond lag. Stephen moest zijn geloof officieel afzweren. Toen hij dit weigerde, begonnen de agenten hem opnieuw te mishandelen. Stephen schreeuwde het uit van de pijn en riep: “Genoeg! Ik zal het doen!”
De ondervragers maakten hem los, maar op dat moment kwamen de familieleden van  Stephen verhaal halen. Terwijl de agenten met hen in discussie waren, zag Stephen zijn kans schoon en vluchtte de dichte jungle in. Stephen rende voor zijn leven, met de politie op zijn hielen. Hij rende de hele nacht door en arriveerde bloedend en gekneusd bij het huis van een bevriende voorganger, twintig kilometer verderop. De voorganger verzorgde Stephen en gaf hem onderdak. Pas na twee weken durfde Stephen zijn vrouw te bellen om haar te vertellen hoe God hem had gespaard.
Nu, vijf jaar later, hebben Stephen en Elizabeth de status ‘crimineel’. De grond van het gezin is in beslag genomen en hun eigendommen zijn vernietigd. De autoriteiten hebben hun burgerschap afgenomen en hun identiteitsbewijzen afgepakt. Ze zijn ‘outlaws’. Hierdoor kunnen Stephen en Elizabeth geen werk vinden en kan hun achtjarige zoon niet naar school. Maar Stephen en Elizabeth zijn liever vogelvrij dan dat ze hun Heer verloochenen. Ondanks de vervolging hebben ze nog steeds het sterke verlangen om het evangelie te delen. Ze blijven trouw aan God, in het vertrouwen dat Hij in al hun noden zal voorzien.

  • Lees meer over vervolging in Vietnam in het magazine STEM van vervolgde christenen, gratis aan te vragen bij SDOK.

17-5-2011 | bron: SDOK  (via CIP)

Advertenties

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Christenvervolging, Voor u gelezen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s