Opnieuw arrestaties Chinese christenen

Afgelopen zondag heeft de politie van Beijing opnieuw verschillende leden van een ondergrondse, protestantse kerk gearresteerd. Het is de vijfde achtereenvolgende week dat de politie optreedt tegen de christenen die in de buitenlucht een dienst willen beleggen.
Dat meldt de katholieke nieuwsdienst Asianews. De politie arresteerde zondag vijftien leden van de duizend leden tellende Shouwang-kerk. In de afgelopen weken zijn zo’n 250 gelovigen gearresteerd. 
De Chinese overheid erkent slechts twee kerken: de protestantse Driezelf-kerk en de katholieke Patriottische Vereniging. Andere kerken zijn niet toegestaan en zijn daarom ondergronds. Kerkdiensten van de Shouwang-kerk werden jarenlang gedoogd, maar de overheid sloot onlangs het restaurant waar de werden belegd. Sindsdien probeert de kerk bijeen te komen in de open lucht. De politie treedt hier hard tegen op. 

10-5-2011 | bron: IKON 

Advertenties

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Christenvervolging, Voor u gelezen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s