Dodental na aardbevingen in Spanje bijgesteld tot acht

LORCA – Duizenden evacués in de door een aardbeving getroffen Spaanse stad Lorca verblijven donderdag nog altijd op straat.
De zuidelijke stad werd woensdag getroffen door een beving van 5,1 op de schaal van Richter. Bij de beving kwamen minstens acht mensen om en raakten 160 mensen gewond.
Donderdagochtend stonden honderden bewoners in de rij om eten te krijgen. Het Rode Kruis meldde dat 15.000 mensen dakloos zijn geworden in de historische stad met veel middeleeuwse monumenten. De hulporganisatie deelde dekens uit, zette noodbedden neer en hield ambulances paraat.
Het is de beving met het grootste aantal dodelijke slachtoffers in Spanje in meer dan vijftig jaar. Onder de doden zijn een kind en drie vrouwen. Zeker een vrouw was zwanger.
Buiten geslapen
Vele duizenden angstige bewoners van de Spaanse stad Lorca brachten de nacht door op parkeerplaatsen, pleinen en speelplaatsen. Ze vreesden voor naschokken van de beving woensdag.
Volgens burgemeester Francisco Jodar heeft zeker een derde van de 90.000 inwoners de nacht van woensdag op donderdag buiten geslapen op parkeerplaatsen, pleinen en speelplaatsen. Ze vreesden voor naschokken van de beving woensdag.
Angstig
Edgar Rosales (38), een immigrant uit Ecuador, vertelde: ”We hebben de nacht buiten doorgebracht, hier op het plein. De hulpverleners geven ons eten en dekens. We mogen ons appartement niet in, tot een ingenieur het gebouw heeft bekeken”.
Pepe Tomas, een verpleger in de lokale kliniek, zei dat hij honderden, vooral angstige mensen had geholpen: ”We weten dat we vlakbij een breuklijn wonen, maar we hadden nooit gedacht dat ons dit zou overkomen”, zei hij.
Door de beving stortten veel gevels in. De top van de klokkentoren van de San Diego-kerk brokkelde af en viel op de grond. Een cameraman van de Spaanse tv-zender TVE was stomtoevallig aan het filmen in Lorca tijdens de beving en legde de gebeurtenis vast.
Zeldzaam
Zware aardbevingen zijn vrij zeldzaam in Spanje. Slachtoffers vallen er zelden, hoewel het zuiden van het land vrij veel breuklijnen van aardplaten heeft. In 1969 kwamen er negentien mensen om bij een aardbeving met de kracht van 7,8 op de schaal van Richter. ©ANP

Bron: (12-5-2011) NU.nl

 

Bijbeltekst:
Want…  er zullen hongersnoden zijn en besmettelijke ziekten en aardbevingen in verscheidene plaatsen. Maar al die dingen zijn nog maar een begin van de weeën (daar ze eerst – in hevigheid en frequentie – zullen toenemen). … en dan zal HET EINDE komen.” (Matth. 24:7-8, 14b)
“En het hart van de mensen zal bezwijken van angstige verwachting van de dingen die de bewoonde wereld zullen overkomen, want de krachten van de hemelen zullen heftig bewogen worden. En dan zullen zij de Zoon des mensen zien komen in een wolk, met grote kracht en heerlijkheid.” (Luk. 21: 26-27)

 

NOOT A. Klein:
Wij kunnen u, in verband met bovenstaande, onder andere de volgende studies op onze website www.eindtijdbode.nl aanbevelen:

  1. God gaat in de eindtijd de Gemeente/Kerk en de wereld schudden.
  2. De 7 donderslagen van Openbaring 10:3.
  3. De dag van JaHWeH / De dag des Heren (en de ontwikkelingen van de Gemeente/Kerk gedurende deze “dag”)
Advertenties

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Tekenen vd Eindtijd, Voor u gelezen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s