Bisschop bezorgd over invloed radicale islam

Bisschop Michael Nazir-Ali spreekt zijn bezorgdheid uit over de radicale islamitische elementen door de protesten in de Arabische en islamitische wereld. Hij zegt bezorgd te zijn over de toekomstige vorm van het politieke landschap in de Arabische wereld en het Midden-Oosten na dodelijke confrontaties tussen moslims en christenen in Egypte. Duizenden christenen gingen op het Egyptische Tahrir-plein in Caïro de straat op, nadat er door sektarisch geweld twaalf doden vielen.
Het geweld heeft geleid tot meer angst onder christenen dat het impopulaire regime van ex-president Hosni Mubarak zal worden vervangen door een islamitische staat die ernstige voorwaarden zal stellen aan christenen. Volgens Nazir-Ali toont het geweld in Caïro “nog duidelijker aan dat er sprake is van een zorgwekkend islamitisch-extremistisch element binnen de onrust in de Arabische en islamitische wereld. Dit zal niet alleen van invloed zijn op christenen, maar ook op seculiere, gematigde moslims en de toekomstige vorm van het Midden-Oosten.”

Islamitische agenda

Nazir-Ali: “Sinds de revolutie zien alle geloofwaardige waarnemers dat de aanvallen op christenen aanzienlijk zijn toegenomen. Hun agenda is gebaseerd op een islamitische staat met extreme opvattingen. Het Westen is ook kwetsbaar voor dit soort extremisme.” Christian Solidarity Worldwide (CSW) zegt te vrezen dat de regering de druk op de Kopten voortzet door berechting voor mogelijke daders effectief te omzeilen en zo ongestraft blijven. Wel verwelkomt CSW de snelle reactie van de regering op het geweld door het arresteren van de daders.
Enkele honderden moslims vielen zaterdag twee kerken en tientallen gelovigen aan. Er vielen 12 doden en 200 mensen raakten gewond. ‘Met bloed en ziel verdedigen wij de islam’, riepen de aanvallers.

Bron: CIP 10-5-2011

Advertenties

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Israël en/of het Midden Oosten, Tekenen vd Eindtijd, Voor u gelezen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s