Honderden kiezen in Iraanse stad voor christendom

Evangelisten hebben verklaard dat onlangs 600 mensen zich hebben bekeerd tot het christendom in de Iraanse stad Neyshabour. Dit heeft er toe geleid dat er in de afgelopen maanden een gerichte campagne is opgericht tegen mensen met een andere godsdienstige overtuiging (dan de islam), met name het christelijk geloof. Deze campagne wordt gepromoot door sjiitische geestelijken en alle media die zijn verbonden met de islamitische republiek Iran.
Ayatollah Vahid Khorasani, een hooggeplaatste sjiitische geestelijke, zei dat hij statistieken heeft van hoeveel jonge mensen christen zijn geworden in de Qum. Hij bekritiseerde veiligheids- en regeringstroepen van nalatigheid, en eist de strengst mogelijke behandeling. Ook beschuldigt Khorasani de paus van het verspreiden van het christendom in Iran, en waarschuwt hij het Vaticaan dat dergelijke acties de Katholieke Kerk duur zal komen te staan.
Confrontaties tussen veiligheidstroepen en christenen bewijzen dat het leven voor de christelijke gemeenschap steeds moeilijker is. Toch zijn er nog steeds mensen die gewillig het christelijk geloof omarmen. Ook de Iraanse regering is zich hiervan bewust.

Bron: CIP 6-5-2011

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Goed Nieuws-berichten, Voor u gelezen. Bookmark de permalink .

Plaats een reactie