Christenen in Indonesië worden steeds meer vervolgd

Er is sprake van een duidelijke toename van geweld tegen christenen in Indonesië. Todd Nettleton constateert namens Voice of the Martyrs (VOM) dat de vijandigheid tegenover christenen op een hoog niveau staat. “Radicale islamitische groeperingen lijken strategieën te hebben ontwikkeld tegen kerken en christenen. De focus lijkt meer te liggen op inheemse Indonesische christenen in plaats van buitenlanders,” zegt Nettleton.
Op Goede Vrijdag werden onlangs onder de Christ Cathedral Church bommen gevonden. Het was de bedoeling dat deze met een volle kerk zouden ontploffen. Volgens Nettleton geeft dit alles aan dat er een verschuiving is naar wat hij ‘overheidsvervolging’ zou willen noemen. “Hoewel er geen officiële staatsgodsdienst in Indonesië is, lijkt de islam aan politieke macht te winnen. Dat gaat vaak ten koste van religieuze minderheden zoals christenen. Christenen zeggen dat ze worden gemarginaliseerd in de samenleving en steeds meer vervolgd worden.”

Goed nieuws

Nettleton benadrukt dat er ook goed nieuws is. “Het goede nieuws is dat het Evangelie zich blijft verspreiden. Rondom de verhalen rondom de mogelijke bomaanslag op Pasen, maakten christenen de opmerking: ‘Tijdens Pasen willen we in de kerk zijn, ondanks de risico’s.’ Die houding is bemoedigend. Er is dringend behoefte aan gebed voor moslims, overheidsambtenaren en bescherming van christenen,” aldus Nettleton.

Bron: CIP 2-5-2011

Advertenties

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Christenvervolging, Voor u gelezen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s