Amerikaanse commissie veroordeelt schendingen godsdienstvrijheid in Egypte

De Commissie voor godsdienstvrijheid van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken spreekt in zijn jaarrapport zijn bezorgdheid uit over schendingen van de godsdienstvrijheid in Birma, China, Egypte, Eritrea, Iran, Irak, Nigeria, Noord-Korea, Pakistan, Saudi Arabië, Sudan, Turkmenistan, Uzbekistan en Vietnam. Opmerkelijk is vooral de vermelding van Egypte, dat voor het eerst zo prominent in de lijst wordt opgenomen.
Leonard Leo, voorzitter van de commissie: “Sinds de publicatie van ons vorige rapport steeg het aantal schendingen van de godsdienstvrijheid en de mensenrechten in Egypte dramatisch. Bovendien worden die schendingen door de overheid getolereerd.” Commissievoorzitter Leonard Leo verwijst naar het toenemende geweld en zelfs het ombrengen van Koptische christenen en leden van andere religieuze minderheden. “Ook na het ontslag van president Mubarak in februari bleef dit geweld onverminderd aanhouden, zonder bestraffing van de daders.”
De commissie bestempelt ook schendingen van de godsdienstvrijheid in Afghanistan, Wit-Rusland, Cuba, India, Indonesië, Laos, Rusland, Somalië, Tadzjikistan, Turkije en Venezuela als bijzonder zorgwekkend.

3-5-2011 | bron: Kerknet 

Advertenties

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Christenvervolging, Israël en/of het Midden Oosten, Voor u gelezen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s