“Predikanten die het bestaan van God loochenen zijn gezanten van de duivel”

“We zijn als christenen te arrogant en staan te weinig met beide benen op de grond. We denken dat we zelf evangelisatiemacht in handen hebben en verwachten veel te weinig van God.” Dat zegt evangelist Ruiysenberg in een interview met CIP.
De evangelist ziet het steeds dieper zakken met de kerk in Nederland: “Er worden door bijvoorbeeld de Protestante Kerk in Nederland grootscheepse evangelisatieacties gehouden. Kosten noch moeite worden gespaard om bijvoorbeeld zoiets als The Passion in Gouda te organiseren. Nog even los van de invulling ervan vind ik dat de kerk eerst eens naar binnen moet gaan kijken. Hoe kun je het Evangelie verkondigen als er praktiserende homo’s op de kansel staan of nog erger; predikanten die het bestaan van God loochenen.” 
Die laatste groep zijn volgens Ruiysenberg ‘gezanten van de duivel’: “De Bijbel is erg duidelijk daarin. Je bent voor God of tegen Hem. Als je loochent dat Jezus de Christus is, ben je niet van God maar van de duivel. Je zou de predikanten die zeggen dat God niet bestaat eens op een rijtje moeten zetten, daar schrik je echt van! En de PKN gaat vervolgens een grootscheeps paasevenement organiseren, waar overigens opnieuw de opstanding in twijfel wordt getrokken. Ik kan er met mijn pet niet bij.”
De evangelist ziet maar één oplossing: “Terug naar het Woord, terug naar de Basis, terug naar Jezus. Ophouden met alle gewoonten en tradities die in de afgelopen honderden jaren onze kerk zijn binnengeslopen en die niets met God of de Bijbel te maken hebben. Als we dicht bij Jezus leven, stralen we vanzelf wat uit en wordt evangelisatie ongepland. Dat werkt stukken en stukken beter dan geplande evangelisatie.” 

Bron: CIP 28-4-2011

Advertenties

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Tekenen vd Eindtijd, Voor u gelezen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s