“Luister met verwachtingsvolle geest naar Gods Woord”

“Hoe komt het dat twee mensen in dezelfde kerkbank zitten, dezelfde preek horen over hetzelfde Bijbelgedeelte, en er allebei verschillend op reageren? De ene reactie is positief over de preek en de ander negatief. Ik denk dat dit komt doordat sommige mensen niet weten hoe ze naar het Woord van God moeten luisteren,” vertelt voorganger Charles Stanley.
Nehemia 8 is een geweldig gedeelte waarin Gods volk samenkomt om Zijn Woord te horen. Vergeet niet dat zij destijds niet allemaal persoonlijk beschikten over de Bijbel. De gebeurtenissen van Genesis tot Deuteronomium werden doorgegeven van ouder op kind. Bovendien verbleven de mensen jarenlang in gevangenschap. Dit was de eerste keer dat de meesten van hen het Woord hoorden en lazen. Stel je hun opwinding eens voor toen ze aandachtig luisterden naar wat de Heer hen te zeggen had.”

Hongerig

“De Israëlieten waren hongerig naar Gods Woord. Bent u dat ook? Luistert u graag met een verwachtingsvolle geest en met een verwachtingsvol hart? De lengte van de aandacht van een persoon is direct gerelateerd aan de intensiteit van zijn honger naar iets. Als u ernaar hunkert om meer over God te weten te komen, dan zal in uw geest bevestigd worden wat Hij door uw voorganger of Bijbelgedeelte wil zeggen. En de realiteit is dat niets van wat de wereld zegt, lijkt op wat de Heer te zeggen heeft.”
“De Heer is het waard om niets minder dan onze onverdeelde aandacht te krijgen. Hij heeft iets te zeggen aan elk persoon. Dus wie met een open hart en een alerte geest luistert naar Gods Woord zal van Hem ontvangen,” aldus Stanley.

Bron: CIP 28-4-2011

Advertenties

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Voor u gelezen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s