Dodental noodweer (tornado’s) VS loopt verder op

De tientallen tornado’s die over het zuiden van de Verenigde Staten razen, zijn de dodelijkste in bijna veertig jaar. Volgens de laatste berichten zijn er zeker 269 doden gevallen. Verwacht wordt dat het dodental verder zal stijgen.
Veruit de meeste doden vielen in Alabama. Daar zijn meer dan 180 mensen omgekomen. President Obama heeft aan de getroffen gebieden hulp toegezegd. Zo worden onder meer teams gestuurd die tussen het puin moeten gaan zoeken naar overlevenden.
Kerncentrale
De staten Alabama, Tennessee, Kentucky, Missouri, Mississippi en Arkansas worden al weken geteisterd door zware onweersbuien, tornado’s en overvloedige regenval. De ravage is enorm. Huizen zijn verwoest door omvallende bomen en wegen zijn geblokkeerd. Elektriciteitsmasten zijn omgewaaid, zodat honderdduizenden Amerikanen zonder stroom zitten.
In een kerncentrale in Alabama zijn uit voorzorg alle drie de reactoren uitgeschakeld.
Beschermen
Alleen al in de stad Tuscaloosa in Alabama vielen vijftien doden en zeker honderd gewonden door een tornado die dwars door de stad trok. De schade door de tornado was enorm, omdat eerdere stormen al veel boomwortels hadden losgewrikt.
In Mississippi vielen gisteren elf doden. Een man op een camping in Choctaw County werd dodelijk getroffen door een omvallende boom terwijl hij met zijn lichaam zijn dochtertje probeerde te beschermen tegen de storm. Het 9-jarige meisje is ongedeerd.
Noodhulp
Verder zijn rivieren overstroomd. Een onbekend aantal gezinnen is hun huis kwijtgeraakt. Sommige gebieden zijn moeilijk te bereiken voor reddingswerkers.
De staten Alabama, Tennessee en Arkansas hebben de noodtoestand uitgeroepen, zodat ze een beroep kunnen doen op noodhulp van de regering in Washington.
Weerkundigen waarschuwen dat het noodweer in het zuiden van de VS nog wel even aanhoudt.

Bron: (28-4-2011) NOS.nl 

 

Bijbeltekst:
“En het hart van de mensen zal bezwijken van angstige verwachting van de dingen die de bewoonde wereld zullen overkomen, want de krachten van de hemelen zullen heftig bewogen worden. En dan zullen zij de Zoon des mensen zien komen in een wolk, met grote kracht en heerlijkheid.” (Luk. 21: 26-27)

 

NOOT A. Klein:
Wij kunnen u, in verband met bovenstaande, onder andere de volgende studies op onze website www.eindtijdbode.nl aanbevelen:

  1. God gaat in de eindtijd de Gemeente/Kerk en de wereld schudden
  2. De 7 donderslagen van Openbaring 10:3
  3. De dag van JaHWeH / De dag des Heren (en de ontwikkelingen van de Gemeente/Kerk gedurende deze ‘dag’)

 

In beeld: dodelijk noodweer in zuiden Amerika

Klik hier: NRC.nl

Advertenties

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Tekenen vd Eindtijd, Voor u gelezen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s