Sterke aanwijzingen dat ‘de toren van Babel’ echt heeft bestaan

Volken overal ter wereld maken er melding van

Weet Magazine toont in zijn nieuwste uitgave opmerkelijke aanwijzingen die ervoor pleiten dat het Bijbelse verhaal rond de Babylonische spraakverwarring duizenden jaren geleden echt heeft plaatsgevonden. In het tweemaandelijkse tijdschrift wordt verslag gedaan van een verzamelend onderzoek naar verhalen over de toren van Babel die in veel oude culturen wereldwijd terugkeren. 
De geschiedenis uit het Bijbelboek Genesis gaat over een volk dat een toren wilde bouwen die tot in de hemel reikte, als bekroning van de menselijke macht. God zorgde er echter voor de bouwers elkaar niet meer konden verstaan en uiteengingen in groepen om de aarde te bevolken. Het is te verwachten dat áls een dergelijke gebeurtenis inderdaad heeft plaatsgevonden er, behalve in de Bijbel, aanwijzingen voor te vinden zijn. En dat blijkt heel duidelijk het geval te zijn!

Stad van verstrooiing

Babylonische inscripties – in het huidige Irak, waar dus ooit de toren zou hebben gestaan – zijn de eerste aanwijzingen voor de spraakverwarring. Deze inscripties verwijzen naar de ruïnes van een toren net buiten Babylon. Hierover wordt gezegd dat een koning hem wilde bouwen, maar dat hij deze door bijzondere fenomenen nooit kon voltooien. De plaats waar de ruïne van de toren stond, werd door de oude Babyloniërs ‘Borsippa’ genoemd. Die naam verwijst volgens prof. Julius Oppert, de geleerde die de inscripties ontcijferde, naar de verwarring van de talen: „Ik heb de betekenis van de term ‘Borsip’ uitgelegd als ‘toren van talen’. Deze opinie wordt bevestigd door het spijkerschrift zelf; de naam Borsippa wordt vaak geschreven met tekens (ideogrammen) die voor ‘stad van de verstrooiing’ staan.”

Andere volken

Ook in de overleveringen van de Grieken, de Miao uit China, de Mikir uit India, Papoea’s uit Indonesië en de Polynesische volken is de geschiedenis van de toren van Babel terug te vinden. Al deze volken kennen verhalen waarin mensen een toren wilden bouwen die tot aan de hemel reikte. God (of goden) stopte(n) deze bouw door onder meer de taal te verwarren, waardoor de bouw niet langer mogelijk was en de mensen in volken uiteengingen en zich verspreidden over de aarde. Opmerkelijk is datgene wat de Europeanen ontdekten die voor het eerst voet aan wal zetten op het Amerikaanse vasteland. Ze waren stomverbaasd dat de indianen in Mexico en Chiapas in hun kalenders de bouw van een grote toren tot aan de hemel vermeldden. De indianen spraken over een toren waar de talen verward werden. Ook de Tolteken, de Azteken en ook de Chactow-indianen kennen vergelijkbare overleveringen. 

Werkelijk gebeurd

Al deze vermeldingen naar de toren van Babel en de spraakverwarring zijn een sterke indicatie dat Genesis 11, wat aantoonbaar een heel oude bron is (!), niet zomaar een mythe of volksverhaal vertelt. Het feit dat je dit verhaal wereldwijd tegenkomt (op praktisch alle continenten) pleit voor de gedachte dat het op een werkelijke gebeurtenis terugvoert, die door de zich verspreidende stammen is onthouden. Uiteindelijk werd deze geschiedenis deel van de religies, heilige geschriften en mythes van deze volken. In Weet Magazine 8 wordt deze gedachte verder uitgewerkt en toegelicht. 

Op de website www.weet-magazine.nl kan het nieuwste nummer alvast worden doorgebladerd. Ook zijn er de gebruikte bronnen te vinden op basis waarvan het artikel is geschreven.

26-4-2011 | bron: Weet Magazine (via CIP)

 

NOOT A. Klein:
Voor alle duidelijkheid: Wij geloven de gehele Bijbel, dus ook het gedeelte over ‘de toren van Babel’. Maar… er zijn een heleboel mensen die de Bijbel en/of dit verhaal niet voor waar houden. Voor hen kan het nuttig zijn om ook eens een positief geluid uit een geheel andere hoek te vernemen.

Advertenties

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Algemene informatie, Goed Nieuws-berichten, Voor u gelezen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s