“We leggen Jezus sneller het zwijgen op dan we ons realiseren”

‘Wachter zijn,’ zo typeert het boek Ezechiël de opdracht van de profeet. Valse profeten werd geen strobreed in de weg gelegd. Zij waren populair bij het volk. Maar de ware profeten werden vaak verguisd. Dat is een proces dat niet stopt. ‘U die de profeten doodt.’ De werkwoordsvorm geeft aan dat het doden nog steeds doorgaat. Het komt zelfs tot een climax: het doden van Jezus.
En wij? Lezen wij dit op een veilige afstand? Gaat dit ons niet aan? Betreft dit alleen Israël? Hebben wij hier part nog deel aan? In Hebreeën 1 worden de profeten en Jezus in één adem genoemd: ‘Nadat God voorheen vele malen en op vele wijzen tot de vaderen gesproken had door de profeten, heeft Hij in deze laatste dagen tot ons gesproken door Zijn Zoon’. Voortdurend heeft God gesproken. In deze laatste dagen heeft Hij tot ons gesproken door de Zoon. Overduidelijk, geen twijfel mogelijk! Maar het punt van Hebreeën is: ‘Laat Christus niet zomaar spreken, maar gehoorzaam Hem. Doe wat Hij zegt!

Het gevaar van afwijzing van Jezus ligt voor een ieder op de loer. We leggen Jezus sneller het zwijgen op dan we ons realiseren. Scherp is deze analyse van Jezus in Lukas 11. Indringend, deze klacht over de onwil van Jeruzalem. Tegelijkertijd nog steeds uitnodigend. In Mattheüs 23 zegt Jezus dat ze Hem uiteindelijk niet kunnen uitschakelen. ‘Zie, Ik zend profeten, wijzen en Schriftgeleerden naar u toe (…) en sommigen van hen zult u doden en kruisigen, en sommigen van hen zult u geselen in uw synagogen, en u zult hen vervolgen van stad tot stad’ (vers 34). In Jeruzalem staan weer profeten op. Ze ondervinden niet alleen afwijzing, maar ook instemming. Er komen er ook tot geloof. God spreekt daar en hier, door de Zoon, nog steeds.

21-4-2011 | bron: Ds. C van Duijn, uit Waarheidsvriend (via CIP)

Advertenties

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Gehoorzaamheid aan God, Voor u gelezen, Werkers in Gods dienst. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s