Toenemende druk op Pakistaanse christenen

Islamitische extremisten intensiveren de druk op de christelijke gemeenschap in Pakistan. Bijbels worden ontheiligd, kerken aangevallen en mensenrechtenactivisten bedreigd. Pakistaanse christenen hebben al jarenlang te maken met vervolging, maar hun positie is de afgelopen maanden verslechterd met moorden op een christelijke gouverneur en minister. Afgelopen zaterdag was een kerk doelwit van een bomaanslag.
De door islamitische militanten geplaatste bom heeft in het kerkgebouw voor een aanzienlijke schade gezorgd. Er raakte niemand gewond. Over de daders zei predikant Ghulam Shad: “Alles wat we kunnen doen is voor hen bidden, zodat zij door onze Heere Jezus Christus worden onderwezen.” De dag daarvoor kwam een moslim een kerk in Lahore binnen om een Bijbel te verscheuren. Deze actie was een vergelding voor de het verbranden van een koran door de Amerikaanse predikant Terry Jones. De moslim werd vervolgens opgepakt door de politie.

Geen wraak
Christenen werden opgeroepen geen wraak te nemen. “Beloof me om niet te vechten. Het is een beproeving voor het christendom in Pakistan. Wees geduldig in het lijden en volg Christus,” zei Andrew Nisari namens het aartsbisdom in Lahore. Joseph Francis is één van de meest uitgesproken voorstanders voor rechten van Pakistaanse christenen. De afgelopen maanden heeft hij dan ook doodsbedreigingen ontvangen. “Ik ben bereid op te komen voor de rechten van degenen die worden vervolgd, zelfs als uiteindelijk mijn bloed wordt opgeëist.”
Aankomende woensdag worden christenen over de hele wereld opgeroepen te bidden voor Asia Bibi. De christelijke moeder van vijf kinderen is in november vorig jaar ter dood veroordeeld wegens godslastering. Ze verblijft momenteel in de gevangenis in afwachting van haar straf.

Bron: CIP 19-4-2011

Advertenties

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Christenvervolging, Voor u gelezen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s