“Christelijke showbizzcultuur is in opmars”

“Christenen die voortdurend vermaakt willen worden, missen het doel waarvoor men naar de samenkomsten komt,” zegt het evangelisten-echtpaar Henk en Diny Herbold. “Het gevolg is dat de leiding van de gemeente steeds weer nieuwe dingen moet verzinnen om de aandacht vast te houden. De wereld wil steeds vermaakt worden door middel van tv etc., maar zo zou het niet moeten werken in Gods gemeente. Daar moet het gaan om Jezus en Zijn Woord; dit is de enige weg om geestelijk te groeien.”
Het echtpaar merkt op dat de amusementscultuur samenhangt met de geestelijke lauwheid die de gemeente van Jezus is binnengedrongen. “Onze hele cultuur en samenleving is de laatste jaren in een sneltreinvaart veranderd en dat heeft natuurlijk ook invloed op christenen. Natuurlijk is niet alles verkeerd en zijn er zeker ook veel dingen in die veranderingen die een zegen zijn. De vraag is natuurlijk altijd: waar ligt de grens, wat is nog acceptabel voor een christen. We moeten oppassen dat we niet wereldgelijkvormig worden. Door de invloed van de televisiecultuur kan het zijn dat kerkdiensten ook zo ingericht gaan worden dat de mensen vooral geamuseerd worden. De zogenaamde showbizzcultuur is in opmars in de gemeente.”

Kerkdienst in huiskamer

Door de opkomst van televisiedominees is volgens de Herbolds de verleiding groot om op zondagochtend niet naar de kerk te gaan, want men kan de kerkdienst direct in de huiskamer meebeleven. “Gelovigen die niet naar een samenkomst gaan en zich geestelijk voeden via de tv missen echter de gemeenschap met andere kinderen Gods. Ze blijven toeschouwers en geen deelnemers aan de eredienst. Dit kan tot gevolg hebben dat men vervreemt van de gemeente en dit is ongezond voor ons geestelijk leven. We zijn niet voor niets als een lichaam, met andere woorden: we horen bij elkaar. De Bijbel zegt dat we de onderlinge bijeenkomsten niet moeten verzuimen en dat we elkaar moeten aanmoedigen dat niet te doen (Hebreeën 10:25).”
Het echtpaar maakt duidelijk dat de eredienst bedoeld is om God te ontmoeten en niet om vermaakt te worden. “Anders verliezen we onze roeping als gemeente. De mensen die in de samenkomsten komen, moeten juist getrokken worden door andere zaken zoals: echtheid, spontaniteit, warmte, zalving van de Geest, kracht van het gepredikte Woord en vooral door bewogenheid met elkaar.” Henk en Diny zijn “erg bezorgd”. “In toenemende mate zien we bijvoorbeeld hoe in veel gemeenten geen Bijbelstudie en/of gebedsavonden meer zijn, maar men is wel geïnteresseerd in vormen van (evangelisch) amusement in de gemeente. In die zin zijn we op de verkeerde weg.”

Bron CIP 18-4-2011 

Klik hier als u naar het weblog van Henk en Diny Herbold wilt gaan.

 

NOOT A. Klein:
Ben het helemaal eens met wat Henk en Diny Herbold hier zeggen.
Waarbij ik ook nog graag wil vermelden dat Henk Herbold niet alleen mijn broeder in de Heer is, maar ook nog de ‘webmaster’ (d.i. de ontwerper, maker en bijhouder) van ‘mijn’ diverse websites.
Reden: Hij waardeert de Bijbelstudies als geen ander. Terwijl hij en zijn vrouw ook de 3 Bijbelleraren van onze meeste studies persoonlijk kent/heeft gekend.
Zie eventueel hun persoonlijke bijdrage/info hierover op het Gastenboek van onze website www.eindtijdbode.nl (reactie nr. 1).

Advertenties

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Geestelijke lauwheid/wereldgelijkvormigheid, Tekenen vd Eindtijd, Voor u gelezen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s