Indiase christenen protesteren tegen aanvallen

Indiase christenen hebben geprotesteerd naar aanleiding van een reeks “systematische aanvallen” tegen christenen in de deelstaat Karnataka. De demonstranten kwamen maandag bij elkaar om actie te eisen tegen “gemeenschappelijke elementen die de sociale harmonie bedreigen.” Vorige week werden drie woningen van christenen, waaronder een hostel waar kinderen worden opgevangen, aangevallen in Mangalore.
Een christelijke vakbond in Karnataka veroordeelde de invallen, en roept op tot bescherming van christelijke instellingen en gebedshuizen. Mariamma Thomas zegt namens de vakbond dat de invallen waren gepland en bedoeld om de communale harmonie te verstoren en het imago van de christelijke gemeenschaap aan te tasten. Ze waarschuwt dat als aanvallen op christelijke instellingen worden voortgezet, dit ertoe kan leiden armen en behoeftigen steeds minder verzorgd kunnen worden.
Eerder werden in september 2008 tenminste twintig christelijke locaties aangevallen in Karnataka.

Bron: CIP 15-4-2011

Advertenties

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Christenvervolging, Voor u gelezen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s