Apocalyptische rampspoed laat het failliet van de mens zien

De catastrofen, revoluties en oorlogen die de laatste tijd over de wereld komen hebben een onthullend karakter. “Journalisten hebben dat goed door. De rampspoed die momenteel over de aarde jaagt en de dreiging die daaruit voortkomt is een signaal, maar waarvan? Helaas houden de journalisten en de nieuwslezers hier in. Zij gaan niet verder dan het gebruik van het woord apocalyptisch om de vreselijke omvang van de rampspoed te omschrijven.” Dat schrijft Henk Schouten in Zoeklicht.

Wat maakt het boek Openbaring openbaar? Niet dat er rampen komen en niet dat oorlogen de aarde zullen teisteren, dat zijn de begeleidende verschijnselen van iets heel anders. De begeleidende verschijnselen laten de vreselijke macht van de boze zien, die macht wordt onthuld. De rampen die de aarde teisteren zijn de tekenen van de vloek die er sinds de zondeval op de aarde ligt. Maar van die vloek zal de wereld bevrijd worden. De explosieve toename van geweld in de vorm van ramp of oorlog maakt openbaar, onthult dat de bevrijding van de planeet aarde aanstaande is. Hoe vreselijk ook de gebeurtenissen zijn, de boodschap is toch hoopvol. Er komt iets dat mooi en goed is. Daarom spreekt de Here Jezus van weeën. Golven van pijn en kramp komen over de aarde, maar het zijn tekenen van het nieuwe dat komen gaat. Ze zijn apocalyptisch, ze onthullen dat de grote wending zeer aanstaande is. Daarom zouden onze nieuwslezers en journalisten niet alleen de term ‘apocalyptisch’ moeten gebruiken, maar ook de achterliggende boodschap moeten benoemen. Als al deze dingen gebeuren, heft dan je hoofd omhoog, want uw verlossing genaakt. De bevrijding is aanstaande, Jezus Christus wordt onthuld, Hij komt.

Failliet

Het is juist die boodschap die vanaf alle kansels en via alle media als enige hoop de wereld in geschreeuwd zou moeten worden. Al de apocalyptische rampspoed laat het failliet van de mens zien. Het boek Openbaring onthult echter dat de mens zich met hand en tand verzet tegen wat haar redding is. In plaats van te kiezen voor een leven met Christus zal de mens kiezen voor een leven met de antichrist. Ook dat wordt onthuld in de apocalyps en we zien het om ons heen. Steeds verder wordt onthuld dat de mens der wetteloosheid de macht grijpt. In hoogmoed bouwt ze kerncentrales op de breuklijnen van de aarde en hoe wankel die wereld is heeft de tsunami aangetoond, onthuld. Het zijn de breuklijnen waarlangs het menselijk failliet openbarst. Apocalyptisch zegt de nieuwslezer, maar waarom zegt hij er niet bij dat het wijst op de grote omwenteling.
We mogen de mensen om ons heen laten weten dat al die grote gebeurtenissen punten zijn op de lijn waarlangs de Here God Zijn plan realiseert. Waar de nieuwslezers de essentie niet weten of benoemen, mogen wij getuigen aan een wereld in verwarring: ‘Jezus Christus wordt spoedig openbaar, Hij is de essentie van de apocalyps, Hij komt en zal als koning heersen.’ We laten ons niet verontrusten, want we weten dat al deze dingen moeten gebeuren. Het zijn de begeleidende tekenen die vandaag roepen: ‘Bereid u voor op de komst van de Koning der Koningen en de Heer der Heren.’ Maranatha, ik weet het zeker, Jezus komt spoedig, wees daarin getroost!

Dit artikel komt uit Het Zoeklicht.

15-4-2011 | bron: Ds. Henk Schouten (via CIP)

 

NOOT A. Klein:
Zie eventueel ons schema met het door ons verwachte eindtijdscenario, of onze GRATIS studies, zoals:
Opeenvolgende profetische gebeurtenissen” en/of
God gaat in de eindtijd de Gemeente/Kerk en de wereld schudden“.

Of kijk eens naar onze uitgebreide lijst met eindtijdstudies.

Advertenties

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Tekenen vd Eindtijd, Voor u gelezen, Wederkomst van Christus. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s