‘Jakhals’ Erik als verteller in The Passion (of Christ)

De rol van verteller in The Passion is aan Erik Dijkstra, die het publiek kent als Jakhals in De Wereld Draait Door. Hij vertelt hierover: “Ik vind het verhaal van Jezus een geweldig verhaal. Het is een verhaal van alle tijden. En dat ze mij daarvoor gevraagd hebben om dat verhaal te vertellen, ja eervol.
The Passion is een passiespel over de laatste uren van Jezus’ leven en over Zijn opstanding uit de dood. Deze gebeurtenissen worden op 21 april op de Markt in Gouda verbeeld en bezongen aan de hand van bekende Nederlandstalige popsongs. Jakhals Erik heeft als verteller een grote rol: “Ik ben degene die de scènes met elkaar verbind. Ik begin met het stuk en na mij komen de gespeelde scènes met acteurs en zangers, die ik vervolgens aan elkaar praat om er een rond verhaal van te maken.”

Pasen
The Passion wil het verhaal over de laatste uren van Jezus’ leven in een modern jasje – met bekende Nederlandstalige popsongs – weer onder de aandacht brengen van een groot publiek. Uit onderzoek blijkt namelijk dat de meeste Nederlandse jongeren niet bekend zijn met het lijdensverhaal van Jezus. The Passion is een samenwerking tussen de omroepen EO en RKK, Protestantse Kerk in Nederland, Rooms-Katholieke Kerk, het Nederlands Bijbelgenootschap en de gemeente Gouda. De EO en RKK zenden het evenement vanaf de Markt in Gouda live uit op donderdagavond 21 april vanaf 20.25 uur op Nederland 3 en internet.

Bron: CIP 14-4-2011

 

Noot A. Klein:
Zie eventueel onze (Paas)studies:

Advertenties

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Evangelisatie, Voor u gelezen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s