Christus is in de hemel druk bezig

“Heeft u zich ooit afgevraagd wat Jezus doet, nu hij is opgevaren naar de hemel? De Bijbel vertelt ons dat nadat Hij zichzelf aanbood als offer voor onze zonden, nu zit aan de rechterhand van God. Als we Hebreeën 10:10-14 lezen zouden we kunnen geloven dat Hij gewoon wacht op het moment dat Hij kan terugkeren om op aarde te regeren. Maar als we andere passages erbij nemen, realiseren we ons dat Hij momenteel heel erg actief is,” zegt voorganger Charles Stanley.
“Hoewel de Zoon met de Vader in de hemel is, woont Hij in de persoon van de Heilige Geest ook in iedere gelovige. De Heilige Geest heeft Hij gezonden om in ons en met ons te zijn (Johannes 15:26; Romeinen 8:9-10). Christus vormt uw karakter en de positie van uw gehoorzaamheid. Vervolgens is Jezus actief om degenen die in Hem gelovigen te bemiddelen (Hebreeën 7:25). Onze gebeden bezorgt Hij namens ons bij de Vader.”

Jezus als Advocaat

Stanley: “Dan zien we in 1 Johannes 2:1-2 dat Jezus onze Advocaat is wanneer we zondigen. Gepositioneerd tussen ons en de heilige God, verklaart Christus ons rechtvaardig vanwege Zijn offer en ons geloof in Hem. Sterker nog, Christus bereidt voor ons een plaats in de hemel (Johannes 14:1-3). Hij regelt ook alle gebeurtenissen die nodig zijn voordat Zijn wederkomst zal plaatsvinden.”
Jezus is in de hemel druk bezig met het uitvoeren van de wil van de Vader. En wij moeten, als Zijn volgelingen, hetzelfde doen. Hij redde ons zodat wij Zijn leven in ons werk, houding, woorden en gedrag toepassen. Wij zijn Zijn lichaam, ogen, oren, stem, voeten, handen om anderen op Hem te wijzen,” aldus Stanley.

Bron: CIP 14-4-2011

Advertenties

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Voor u gelezen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s