Christenen willen Egypte ontvluchten

Een groeiend aantal Egyptische christenen zoekt naar manieren om hun land te ontvluchten. Aanleiding hiervoor is dat Egypte na de nationale revolutie steeds meer door moslims gedomineerd dreigt te worden. Egypt Daily News meldde dinsdag dat advocaten die werken met Koptische Egyptenaren de afgelopen paar weken honderden telefoontjes van Kopten hebben ontvangen, omdat ze hun land willen verlaten.
“Ze dringen erop aan Egypte te willen verlaten, omdat het risico voor een langer verblijf te groot zou zijn,” zegt de Koptische mensenrechtenadvocaat Naguib Gabriel. “Veel christenen zijn bang voor de toekomst als gevolg van de fanatici in de moskeeën.” Sinds de verdrijving van ex-president Hosni Mubarak zijn minstens twintig christenen om het leven gekomen door sektarisch geweld. Verder spelen groeperingen als de Moslim Broederschap een steeds meer zichtbare rol in de vorming van een volgende regering.
Koptische leiders hebben geklaagd dat zij worden buitengesloten van de besluitvorming, waardoor de vrees ontstaat dat ‘het Egypte van morgen’ veel minder vrij en democratisch zal zijn dan ‘het Egypte van Mubarak’.

Bron: CIP 14-4-2011

Advertenties

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Israël en/of het Midden Oosten, Voor u gelezen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s