“Christelijk leven belangrijker dan christelijke discussie”

De Indiase predikant Hiralal Solanki liep een week stage bij een collega in Kampen, om te kijken hoe gereformeerden in Nederland het hoofd bieden aan het postmodernisme: ” Mensen nemen meer en meer zichzelf als uitgangspunt”, beschrijft de predikant. Hij signaleert, met name onder jongeren, een wereld van veel geld, snelle relaties, drugsgebruik en een lossere moraal. Er is een opkomende homoscene en het gebruik van sociale media als Facebook en Twitter neemt een snelle vlucht, vertelt hij in het Nederlands Dagblad.  

Het valt de Indiase predikant op dat Nederlandse gereformeerden graag hun toevlucht nemen tot discussies. “Het christelijk leven is echter belangrijker dan een christelijke discussie. Wat ik weet, is minder belangrijk dan hoe ik leef. Met mijn leven red ik levens.” Solanki noemt dat de praktijk van het Nieuwe Testament: “Zorg en liefde is de rode draad. Dat zie ik terug in het leven van Christus. Hij had iedereen met argumenten de mond kunnen snoeren, maar dat is niet zijn boodschap: die is juist eenvoudig en praktisch.”

 Lees hier meer in het Nederlands Dagblad

Bron: CIP 13-4-2011

Advertenties

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Gehoorzaamheid aan God, Voor u gelezen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s