Christenvervolging in China

Tenminste 169 christenen van de Shouwang kerk, één van de grootste huisgemeenten in Peking, zijn afgelopen zondagochtend aangehouden. De gemeente wilde de kerkdienst buiten op een openbaar terrein houden, omdat ze de gehuurde ruimte uitgezet was. Kerkleden die de dienst wilden bezoeken, werden door politieagenten aangehouden, in bussen gezet en naar verschillende locaties gebracht, waar ze ondervraagd werden. Een aantal van hen kreeg de opdracht om een verklaring te schrijven waarin ze berouw tonen. Velen weigerden dat en bleven tot na middernacht vastzitten.

Inmiddels zitten nog drie christenen vast, waaronder één van de voorgangers. Kerkleden worden in de gaten gehouden door surveillancewagens van de politie die voor hun huis staan.
Het optreden van de politie tegen deze huiskerk toont dat de Chinese overheid in bepaalde delen van China nog steeds fel tegen christenen gekant is. Een rapport dat de organisatie China Aid afgelopen week publiceerde, meldt dat de vervolging van christenen vorig jaar voor het vijfde achtereenvolgende jaar is toegenomen.
Bron: China Aid

  • Bid voor christenen in China die te lijden hebben onder vervolging. Bid voor de vrijlating van de drie christenen die nog vastzitten.

Bron: SDOK – NIEUWSBRIEF: Ingeschake​ld voor vervolgde christenen (11 april 2011).

Advertenties

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Christenvervolging, Voor u gelezen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s