De Heer op elk aspect van je leven toelaten

“Het is bijna onmogelijk om in te schakelen bij een tv-programma, als het puur om de inhoud gaat. Soaps zitten vol met scheldwoorden en overspel. Veel talkshows bespreken zaken die in strijd zijn met christelijke opvattingen. Veel films zitten vol met onterechte moorden, geweld of seks. Ik ben geen religieus fanaticus, maar ben een echte gelovige die ziet dat waar we naar kijken, luisteren en onszelf omringen ons karakter vormt,” vertelt Paulo Pinto, columnist van ChristianNewsToday.
“Het is belangrijk dat we als christenen onze rol begrijpen en onze deur sluiten voor dingen die we niet toe moeten laten. Het is onwetendheid te geloven dat we aan dergelijke activiteiten kunnen deelnemen zonder dat het iets slechts teweeg zou brengen. Zelfs als het niet fout zou zijn, levert het nog niets op. Zeg ik dat u zichzelf dan maar moet afsluiten van de wereld om u heen? Nee, maar wat wij in onze gedachten planten, zal zich uitwerken in ons leven. Als tv, muziek of mensen boosheid overbrengen, zal die woede zich in uw geest planten.”
“Zo nu en dan stap ik een huis binnen waar deze dingen niet zijn toegestaan. Er zijn een aantal mensen in mijn leven die rotsvast geloven dat wat wij uitnodigen ons leven zal bederven. Ze hebben de Heer op elk aspect van hun leven toegelaten, waaronder hun huis. Ik weet dat het niet altijd gemakkelijk is. Tijdens het luisteren naar een preek van David Wilkerson zei hij iets wat mij bezighield: ‘Wat ga je doen als Christus terugkeert op het moment dat je naar scheldende mensen kijkt?’ Wij denken dat we nog de tijd hebben ons te bekeren. Sorry, maar ik geloof niet dat het op die manier werkt,” aldus Pinto. 

Bron: CIP 5-4-2011

 

NOOT A. Klein:
Zie eventueel – op onze website www.eindtijdbode.nl – de studie: “Heiligmaking“.

Advertenties

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Gehoorzaamheid aan God, Heiliging, Voor u gelezen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s