“De dood hoort niet bij het leven”

“Te vaak hoor ik dat de dood bij het leven hoort. Er is slechts één ding zeker in dit leven en dat is dat je dood gaat, zeggen mensen dan. We moeten echter gaan beseffen dat de dood niet iets natuurlijks is. God heeft het niet zo bedoeld. Dat weten we natuurlijk allemaal, maar beseffen we het ook en leven we er ook uit?” vraagt evangeliste Ria van Weerden zich af.

Bovendien is de dood overwonnen“, betoogt ze vurig. “Door de overwinning van Jezus op de dood hoort het ons geen angst aan te brengen. Natuurlijk, het is de laatste vijand. Maar het is tevens, tot de glorieuze Wederkomst van Christus, de enige weg die een mens kan gaan om voor altijd bij God te zijn. We moeten niet bang zijn voor de dood, het is onze eigen schuld dat hij is ontstaan. We hebben echter als makke lammeren geaccepteerd dat het bij het leven hoort. Alsof we er zelf niets aan kunnen doen! Het is onze schuld dat de dood er is. Door onze zonden is de dood de wereld ingekomen en door onze overtredingen moest de Here Jezus deze zelfde dood overwinnen!”

De evangeliste meent dat we ons op onze eigen dood voor kunnen bereiden, maar niet op die van anderen: “Het is heel eenvoudig om je op je eigen dood voor te bereiden. Zorg ervoor dat je gereed bent om God te ontmoeten. Als je er niet van overtuigd bent dat je in de hemel komt, terwijl je dit leest, stop dan met alles wat je aan het doen bent, ga op je knieën en kom er niet meer vanaf voor je daarvan overtuigd bent.”

“Jezelf op de dood van dierbaren voorbereiden gaat echter niet. Je kunt niet alvast beginnen met verwerken voordat je dierbaren dood zijn. Ze sterven, zelfs als ze ziek zijn, vaak voor ons onverwacht en ongelegen. We moeten met de pijn, de eenzaamheid en het gemis leren leven. Dat is het erge aan de dood, dat het mensen scheidt. Het is dan ook belangrijk om bij God te horen. Dan weet je zeker dat je elkaar na de dood, na deze wereld, weer zult ontmoeten in de aanwezigheid van Zijn Majesteit. Gelukkig kan de dood ons niet van God scheiden!

Bron: CIP 1-4-2011

Advertenties

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Voor u gelezen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s