Overheid Vietnam staat publicatie 100.000 Bijbels toe

Voor het eerst in 100 jaar staan de Vietnamese autoriteiten het publiceren en verspreiden van Bijbels toe. Dat meldt Bible League, een organisatie die zich wereldwijd inzet voor evangelisatie en Bijbelstudie. Bible League werkt in Vietnam samen met het World Bible Translation Centre (WBTC). 
Deze Bijbelvertaalorganisatie heeft de afgelopen jaren gewerkt aan de publicatie van een Vietnamese Easy-to-Read Bijbel. De Bijbel zal worden ingezet in de projecten van Bible League in Vietnam, en de verspreiding is dus van overheidswege goedgekeurd. Een doorbraak: de protestantse kerken in Vietnam hebben vaak te maken met vervolging en de invoer van Bijbels was niet toegestaan. De vraag naar Bijbels vanuit lokale kerken is dan ook groot. 
Een Vietnamese kerkleider zei: “Deze nieuwe Bijbel zal diep doordringen in de kerk. Het is een geschenk aan onze mensen.”

Vietnam is één van de laatste bolwerken van het communisme. Alle religieuze praktijken worden streng gecontroleerd. De meeste christenen kiezen ervoor om de erediensten in ondergrondse huiskerken te houden. Tot nogtoe verbood de Vietnamese regering het drukken en verspreiden van Bijbels. Dit alles maakt het moeilijk om in Vietnam Gods Woord ingang te doen vinden. Voornamelijk bij christenen die op het platteland wonen, waar de vervolging het felst is.
In december 2010 meldde The Christian Post nog dat er een Bijbelschool was platgewalst in Vietnam. Ongeveer 500 gewapende politiemannen en soldaten waren om 7.00 uur ’s ochtends gearriveerd om de school te slopen. De voorganger werd geslagen en meerdere leden van zijn gemeente werden opgepakt en naar een geheime locatie afgevoerd. 

We zijn dan ook bijzonder dankbaar voor deze ongekende mogelijkheid om Gods Woord te planten in Vietnam,” aldus een medewerker van Bible League. “Stel je voor: 100.000 Bijbels komen in handen van mensen die nog nooit een Bijbel hadden. Zij krijgen nu de gelegenheid om Gods Woord te lezen, te begrijpen, te bestuderen. We bidden dat levens zullen veranderen!

31-3-2011 | bron: Bible League Nederland  (via CIP)

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Evangelisatie, Goed Nieuws-berichten, Voor u gelezen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s