Egypte wil goede relaties met Iran en Hezbollah

Bij Egypte zien we, in plaats van toenadering tot het Westen, een verder afglijden in de open armen van de islamisten. Nieuwe minister van Buitenlandse Zaken wil graag de banden herstellen met Iran, en zelfs met Hezbollah in Libanon. De minister zei dat hij er nog niet zeker van was of Egypte binnenkort een ambassade in Teheran zou openen, maar wilde graag vriendschappelijke betrekkingen met de Islamitische Republiek bevorderen.

Gevraagd naar de Libanese terroristische militie Hezbollah, die het meer of minder voor het zeggen heeft in dat land, gaf al-Arabi aan dat hij geen probleem met de groep heeft, en niet tegen officiële banden tussen Hezbollah en Egypte is. “Hezbollah is onderdeel van de Libanese maatschappij, en we zien dit als een interne aangelegenheid”, zei hij. “Als enige partij banden wenst te hebben met Egypte is er niets dat ons belet met elkaar te praten.”

Iran en Hezbollah, die bondgenoten zijn, waren felle tegenstanders van de voormalige Egyptische president Hosni Mubarak, die de islamisten te vriendelijk vonden voor Amerika, Israël en het Westen in het algemeen.

31-3-2011 | bron: Israël Today | Klik hier voor een proefabonnement

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Israël en/of het Midden Oosten, Voor u gelezen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s