India: Christen vermist, voorganger vermoord, kerk in brand

Een christen uit het Indiase dorp Khandamal wordt sinds 10 maart vermist. Christenen uit het dorp denken dat extremistische hindoes achterde verdwijning en de mogelijke dood van Angad Digal zitten. 
Digal reisde op 10 maart samen met vermeende extremisten. Toen Digal die dag niet thuis kwam, startte een groep christenen en mensenrechtenactivisten een grote zoekactie maar zonder resultaat. Christenen in Khandamal zijn bang dat Digal om het leven is gebracht.
Ruim een maand eerder werd in de buurt van Khandamal het lichaam van voorganger Saul Pradhan gevonden. Op zijn lichaam waren sporen van geweld zichtbaar. De politie beweerde dat de kou de doodsoorzaak was. Ondanks deze bewering geloven christenen dat Pradhan vermoord is.
In een andere Indiase deelstaat werd een kerk in brand gestoken. De belagers hebben daarnaast ook de eigendommen van de kerk vernield. De politie onderzoekt deze zaak. 

29-3-2011 | bron: Open Doors  (via CIP)

Advertenties

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Christenvervolging, Voor u gelezen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s