Evangeliserende christen moet naar gevangenis

Een christen in Bangladesh is veroordeeld tot een jaar gevangenis vanwege “het creëren van chaos” door de verkoop en distributie van christelijke boeken en andere literatuur. Dat deed de 25-jarige Biplob Marandi in de buurt van een grote islamitische stad. Compass Direct News (CDN) laat weten dat hij daar eind februari werd gearresteerd.
In de rechtbank gaf Marandi toe dat hij vooral zijn godsdienst, het christendom, wilde verspreiden. Zijn beschuldiging luidde: het creëren van chaos in een islamitisch gebied door het verspreiden van christelijke boekjes en traktaten. Marandi is voorganger van de Church of Nazarene International. Hij laat aan CDN weten dat er geen ruzie is ontstaan met zijn broer of moslims in zijn omgeving, hoewel sommigen vinden dat hij met zijn niet-islamitische literatuur “chaos creëerde”.
In het vonnis werd ook geen melding gemaakt van een eventuele confrontatie. “Deze zaak ligt zeer religieus-gevoelig. Ik vermoed dat de bekentenis van mijn broer onder dwang plaats heeft gevonden,” aldus Marandi.

Bron: CIP 29-3-2011

Advertenties

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Christenvervolging, Evangelisatie, Voor u gelezen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s