“Als ik hier voor mijn God moet sterven, dan sterf ik hier”

Twee Indiase christenen zitten al meer dan twee maanden gevangen in Saoedi-Arabië. Yohan Nese (31) en Vasantha Vara (28) werden gearresteerd na afloop van een gebedsbijeenkomst met andere Indiase christenen. Ze worden verdacht van het bekeren van moslims tot het christendom, maar er is nog geen uitzicht op een proces.

De Saoedische godsdienstpolitie viel op 21 januari het appartement binnen waar Nese en Vara waren achtergebleven na de gebedsbijeenkomst. Agenten ondervroegen de twee. Ze wilden weten hoeveel christenen er zijn in Riyad en uit welke landen de christenen afkomstig zijn. De twee werden volgens bronnen ook tot bloedens toe geslagen. De volgende ochtend moesten Nese en Vara voor de rechter verschijnen, die hen 45 dagen cel oplegde. Inmiddels zitten de twee al langer dan die opgelegde termijn vast. Familie en vrienden van de twee Indiase christenen zeggen nog altijd geen officiële aanklacht te hebben gehoord.

Volgens bronnen rondom Nese en Vara is hun situatie in de gevangenis verschrikkelijk. “Er is geen plek om te zitten. Als broeder Yohan slaapt, moet broeder Vasantha staan en als broeder Vasantha wil liggen, moet broeder Yohan staan.” Vara heeft één keer telefonisch contact kunnen hebben met zijn voorganger in India. Hij vertelde verschillende keren onder druk te zijn gezet om zich te bekeren tot de islam.Als ik hier voor mijn God moet sterven, dan sterf ik hier. God zal mij helpen”, vertelde hij aan zijn voorganger. Vara werkte al zeven jaar in Saoedi-Arabië voor een cateringbedrijf. Hij trouwde acht maanden geleden in India. Hij en zijn vrouw verwachten binnen enkele maanden hun eerste kind.

30-3-2011 | bron: www.opendoors.nl

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Christenvervolging, Voor u gelezen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s