“Zonder Jezus gaat u naar de hel”

Laat ik het luid en duidelijk zeggen: U bent in gevaar. Zonder Jezus gaat u naar de hel.” Dit zei predikant Mark Driscoll afgelopen weekend tegenover duizenden mensen in de Mars Hill Church. Driscoll sprak zijn grote bezorgdheid uit over valse leringen die leren dat ook dingen buiten Christus verlossing kunnen brengen. Zijn oproep heeft vermoedelijk te maken met de theologische discussie over het wel of niet bestaan van de hel. Predikant Rob Bell gaf in een recent boek aan dat uiteindelijk niemand naar de hel gaat, omdat Gods liefde zal overwinnen.
“Jezus sprak meer over de hel dan iedereen in de hele Bijbel,” vertelt de 40-jarige Driscoll. “Ruwweg 13 procent van Zijn leer en de helft van zijn gelijkenissen zijn een verwijzing naar de hel, oordeel of bestraffing. Het bestaan van de hel moet ons openbaren hoe zondig de zonde werkelijk is en hoe opstandig we werkelijk zijn. Heeft u Jezus aanvaard? Stelt u uw vertrouwen op Jezus? Zoniet, dan bent u op het pad van Gods toorn. Dan bent u op weg naar de eeuwige kwellingen van de hel.”

Geen tweede kans

Driscoll benadrukt dat er na de dood geen tweede kans is. “Uw eeuwige bestemming wordt na uw overlijden afgesloten. Dit leven is de enige mogelijkheid. Ik ben echt bezorgd over een aantal van u. Ik hou van jullie. God is liefde, en alles wat God doet, is liefdevol. God is echter ook rechtvaardig en heilig. Onze God is ook tegelijkertijd een perfecte God en een God van toorn. Hij is niet alleen onze God, maar ook de enige God. Hij is heilig. Als we ons niet bekeren, bevinden we ons op het pad van Zijn toorn.
“Maar het is liefde dat Jezus, door God gezonden, als onze plaatsvervanger aan het kruis stierf om ons eeuwig leven te geven. Mensen gaan naar de hel, omdat ze Jezus verwerpen. Wij zijn op geen enkele manier onschuldig. Het is voor mij volkomen logisch dat een veroordeelde crimineel naar de gevangenis gaat. Evenzo is het volkomen logisch dat een veroordeelde zondaar naar de hel gaat. Maar de toorn van God werd over Jezus uitgestort, zodat wij gered kunnen worden. Dat is het geschenk van verlossing, en de liefde van God.

Bron: CIP 29-3-2011

Advertenties

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Gehoorzaamheid aan God, Voor u gelezen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s