Spanjaarden protesteren tegen abortus

Meer dan honderdduizend Spanjaarden kwamen zaterdag in Madrid bijeen om te protesteren tegen de wetten die abortus vergemakkelijken. Onder het motto van ‘ja tegen het leven’ drongen de demonstranten aan op de ‘afschaffing van alle abortuswetgevingen en de intrekking van alle bepalingen waardoor het makkelijker wordt om te kiezen voor euthanasie en menselijke embryo’s te manipuleren’, aldus het manifest dat tijdens het protest werd voorgelezen.
De mars was het gevolg van de Internationale Dag voor het Leven, dat jaarlijks op 25 maart terugkeert. Onlangs werd in Spanje een nieuwe wet van kracht, wat abortus in de eerste 14 weken van de zwangerschap mogelijk maakt. De organisatie Adevida-Jaén Association wil oplossingen bieden voor mensen die het door persoonlijke omstandigheden moeilijk vinden te bevallen. Woordvoerder Gador Joya zei zaterdag: “Niemand heeft politici de wetgevende macht over het leven en de dood van mensen gegeven.

Leven verdedigen

Joya riep mensen op om de wetgevers te vragen “het recht op leven te herstellen in onze rechtsorde.” Hij merkte ook op dat de demonstranten niet stil blijven “nu de overheid wetten aanneemt die het menselijk leven schenden op haar meest kwetsbare punten.” De demonstranten vragen de politieke partijen om initiatieven in hun verkiezingscampagne om “het leven te verdedigen.” In het hele land werd, naast Madrid, in meer dan tachtig andere steden gedemonstreerd. Protesten vonden ook plaats in andere delen van Europa en Latijns-Amerika.
Spanje is een overwegend katholiek land. Ongeveer 94 procent van de bevolking identificeert zichzelf als rooms-katholiek.

Bron: CIP 28-3-2011

 

NOOT A. Klein:
Zie de Link naar het artikel: Ontroerende schoonheid (van een menselijke foetus, een mens in wording).

Advertenties

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Voor u gelezen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s