Oezbeekse christenen vervolgd voor het houden van kerkdiensten

Op 13 maart viel de politie een bejaardentehuis binnen in de buurt van de Oezbeekse hoofdstad Taskkent. De reden was dat er voor bewoners van het tehuis een kerkdienst werd gehouden. De zes christenen die deze dienst in leidden, worden strafrechtelijk vervolgd. De politie noemde de inval een ‘anti-terreuroperatie’. “Ze konden geen bewijs laten zien dat ze toestemming hadden voor hun activiteiten”, zei de politiechef.
In een andere plaats in Oezbekistan kregen christenen hoge boetes nadat de politie een kerkdienst was binnengevallen. Zoals wel vaker voorkomt, oordeelde de rechtbank dat de in beslag genomen Bijbels en lectuur vernietigd moest worden.

Bid dat christenen in Oezbekistan de moed en mogelijkheden hebben om samen te blijven komen. Bid ook voor meer vrijheid voor de christenen in Oezbekistan en andere landen in Centraal-Azie.

Lees een samenvatting van het artikel “De kerk in Centraal Azie leeft!” uit de laatste editie van het SDOK-magazine STEM.

Bron: NIEUWSBRIEF: “Ingeschake​ld voor vervolgde christenen” (29 maart 2011) – van de SDOK

Advertenties

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Christenvervolging, Tekenen vd Eindtijd, Voor u gelezen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s