Christenen in Egypte vrezen komende verkiezingen

Onder de Koptische gemeenschap in Egypte is nog altijd angst, ondanks dat er onder de bevolking hoop is op meer vrijheid na het succesvolle referendum om de grondwet te wijzigen. De overgrote meerderheid van de christenen zei in het referendum ‘nee’ tegen de grondwetswijziging, terwijl meer dan 70 procent van de totale bevolking ‘ja’ stemde. Het referendum maakt de weg vrij voor parlementsverkiezingen in juni en presidentsverkiezingen in augustus.
Dit gevoel wordt bevestigd door seculiere tegenstanders die erop wijzen dat onafhankelijke fracties geen tijd hebben om te beklijven, waardoor mogelijk elementen van het oude regime weer van kracht kunnen worden. Restanten van de voormalig regerende partij NDP blijven een actieve politieke kracht die militaire steun geniet, ondanks het feit dat het de macht verloor en voormalig president Hosni Mubarak ten val kwam. Daaraan wordt de vrees voor de toenemende bekendheid van de Moslim Broederschap, die steeds meer invloed krijgt, toegevoegd.

Gebrek aan garanties

Mohamed Badie, leider van de Broederschap, nodigde onlangs jonge Kopten uit voor een dialoog als schijnbare poging oppositiegroepen te verenigen. “Het is geweldig dat ze christenen gerust willen stellen, maar hun woorden kunnen hun gebrek aan tastbare garanties en rechten voor Kopten in de grondwet niet goedmaken,” zegt mensenrechtenactivist Sameh Fawzy. Ondanks het optimisme vrezen christenen opnieuw te worden gemarginaliseerd in een overwegend islamitisch land.
Egypte is met zo’n 10 miljoen Koptische christenen de thuisbasis van de grootste christelijke bevolking in het Midden-Oosten.

Bron: CIP 28-3-2011

Advertenties

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Israël en/of het Midden Oosten, Voor u gelezen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s