Reactorvat kerncentrale Japan mogelijk beschadigd

(Novum/AP) – Het reactorvat van reactor 3 van de Fukushima Dai-ichi-kerncentrale in Japan is mogelijk beschadigd. Als dit inderdaad het geval is, is het mogelijk dat de omgeving van de centrale getroffen wordt door veel meer straling dan voorheen. Dat heeft een woordvoerder van het Japanse bureau voor nucleaire veiligheid (NISA) vrijdag gezegd.
De woordvoerder, Hidehiko Nishiyama, zei dat ‘het mogelijk is dat iets in de reactor beschadigd is’. Hij voegde er echter aan dat ‘onze gegevens lijken aan te tonen dat de reactor nog over sommige insluitingsfuncties beschikt’, wat zou betekenen dat het reactorvat slechts beperkte schade heeft opgelopen.
Het zou echter evenzeer het geval kunnen zijn dat andere onderdelen beschadigd zijn geraakt, zoals leidingen of het opslagvat voor gebruikte brandstofstaven. Op 14 maart vond in reactor 3 een grote explosie plaats. Het is mogelijk dat een van de onderdelen van de reactor toen beschadigd is geraakt. Dat zou tevens kunnen betekenen dat er al dagen radioactief materiaal lekt. Het is niet duidelijk of er besmet water in de grond is terechtgekomen. Stralingsniveaus voor vrijdag zijn nog niet voorhanden, maar metingen in de laatste dagen laten geen afwijkende resultaten zien.
Het vermoeden van schade aan het reactorvat ontstond toen twee medewerkers van de centrale door water waadden dat tienduizend keer radioactiever was dan normaal en hierdoor brandwonden opliepen. Door de onzekere toestand is het werk aan het afkoelen van de oververhitte reactoren stilgelegd.
De eigenaar van de centrale, Tokyo Electric Power, heeft een ‘zeer ernstige waarschuwing’ gekregen voor het schenden van veiligheidsvoorschriften, zei Nishiyama. Hij voegde toe dat er een diepgravend onderzoek zal worden ingesteld als de situatie weer stabiel is.
De regering verordonneerde eerder al de evacuatie van iedereen die in een straal van twintig kilometer rondom de beschadigde centrale woont. Vrijdag zei regeringswoordvoerder Yukio Edano dat mensen buiten die grens veilig zijn, maar dat het voor bewoners van het gebied beter zou zijn naar plekken met betere voorzieningen te vertrekken. “Als de situatie aanhoudt en verergert, dan zullen we de mogelijkheid van een verplichte evacuatie niet uitsluiten”, aldus Edano.
De Japanse politie deelde vrijdag mee dat het dodental als gevolg van de natuurramp in Japan boven de tienduizend is gestegen. Verwacht wordt dat het uiteindelijke dodental rond de achttienduizend zal uitkomen.

Bron: (25-3-2011) Nieuws.nl  

 

Bijbeltekst:
“En het hart van de mensen zal bezwijken van angstige verwachting van de dingen die de bewoonde wereld zullen overkomen, want de krachten van de hemelen zullen heftig bewogen worden. En dan zullen zij de Zoon des mensen zien komen in een wolk, met grote kracht en heerlijkheid.” (Luk. 21: 26-27)

 

NOOT A. Klein:
Wij kunnen u, in verband met bovenstaande, onder andere de volgende studies op onze website www.eindtijdbode.nl aanbevelen:

  1. God gaat in de eindtijd de Gemeente/Kerk en de wereld schudden.
  2. De 7 donderslagen van Openbaring 10:3.
  3. De dag van JaHWeH / De dag des Heren (en de ontwikkelingen van de Gemeente/Kerk gedurende deze “dag”).

Wij hebben echter nog veel meer (GRATIS te downloaden) eindtijdstudies op onze website staan. KLIK HIER als u deze lijst, met beschikbare studies, eens wilt bekijken.

Advertenties

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Voor u gelezen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s