Doorbraak internet-evangelisatie in Israel

Maandelijks wordt meer dan 50 miljoen keer het woord ‘God’ ingetypt op Google. De zoekers naar God worden via het wereldwijde initiatief Jesus.net en verschillende websites uiteindelijk geleid naar een plaatselijke kerk. Sinds vandaag kunnen ook Hebreeuws sprekende mensen, die op zoek zijn naar God, deze weg in hun eigen taal bewandelen.

Stichting Agapè heeft de handen ineengeslagen met Messias-belijdende Joden in Israël. Samen willen ze de Joodse bevolking via internet kennis laten maken met de God van de Bijbel en Yeshua. Met partnerorganisatie TopMission (uit Frankrijk) is een netwerk van websites gelanceerd, dat Joden helpt bij het ontdekken van waar het in het leven om gaat en welke rol God en zijn Zoon Yeshua hierin kunnen spelen. 

De projectverantwoordelijke in Israël is enthousiast over de kansen die het internet biedt om zijn landgenoten te bereiken met het Goede Nieuws. Hij vertelt: “Als mensen vroeger iets wilden weten, keken ze in de encyclopedie. Maar vandaag de dag gaat vrijwel iedereen via internet op zoek naar antwoorden. Daarom is het internet ook uitermate geschikt om het Evangelie door te geven aan mensen die op zoek zijn. Met de websites www.whyGod.co.il en www.whyYeshua.co.il willen we mensen in Israël de kans bieden om kennis te maken met de Goede Boodschap. Er zit een team getrainde e-coaches klaar achter de computer om zoekende mensen verder te helpen.”

WhyGod.co.il verhaalt op een toegankelijke en moderne wijze over de liefde van God voor mensen. Via deze website kunnen bezoekers ook een gebed tot God bidden. Als vervolg op deze site worden bezoekers uitgenodigd om deel te nemen aan een WaaromJezus-internetcursus van vijf weken, genaamd WhyYeshua. Tijdens de WhyYeshua-cursus worden zij gekoppeld aan een persoonlijke online coach die in gesprek met hen gaat via e-mail, een chat en een forum. Na afloop van de cursus worden deelnemers uitgenodigd voor een offline ontmoeting met plaatselijke gelovigen.

24-3-2011 | bron: Agape  (via CIP)

Advertenties

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Evangelisatie, Goed Nieuws-berichten, Israël en/of het Midden Oosten, Voor u gelezen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s